E2r

Hur man bygger en stege

En grundläggande trä stege kan vara mycket enkel och lätt att konstruera, och bör bara ta dig ett par timmar. Men stegar är farliga i den bästa av tider, så det är viktigt att du bygger en som är robust och pålitlig. Göra jobbet rätt från början, och din stege är säkra att använda.

När du väljer byggmaterial för att bygga en stege, är billigare inte rätt väg att gå. Allt virke som används ska vara god stark ek, eller strukturell kvalitet virke.

Att bygga en stege behöver du:

Hur man bygger en stege. Att bygga en stege behöver du.
Hur man bygger en stege. Att bygga en stege behöver du.
 • 2 till 12 meter lång 2x4-talet för stolparna
 • 2 till 8 fot 2x3 är för stegpinnarna
 • Exteriör trälim
 • 36 - 2-1/2 tum däck skruvar
 • 4 Klämmor
 • MÅTTBAND
 • Penna
 • CIRKELSÅG
 • Borra
 • Hammer
 • Mejsel

Vägbeskrivning:

 1. Kläm fast två 12 meter långa stående bitarna med ändarna flush.
 2. Mät (och markera) 8 inches från både de övre och nedre ändarna av stolparna. Den övre kanten av den övre stegpinnen, och den undre kanten på den nedersta delen, kommer att matcha dessa märken.
 3. Mät 2-1/2 inches från varje märke, rör sig mot mitten av upprättstående bitar.
 4. Mät upp resten av stegpinne skårorna genom att lägga måttbandet på 8 tum märken du gjort tidigare, och märka ut 16 tum. Dessa märken är där mitten av varje stegpinne bör fastställa, så du måste markera 1-1/4 inches på vardera sidan av dessa märken för Rung skårorna.
 5. Ställ cirkelsågen till ett djup av 1-1/8 inches. Medan de två upprättstående stycken fortfarande kläms ihop, skär längs slutmarkeringar för varje stegpinne, och sedan göra nedskärningar om ¼ tum isär mellan dessa end märken.
 6. Använd en hammare för att slå ut de små bitar av trä, och sedan slät och jämn ut skårorna med en mejsel.
 7. Ta bort klämmorna från de två upprättstående stycken och ställ dem åt sidan.
 8. Skär två 8 meter träbitar i 19 tum långa pinnar. (Du kommer att ha en extra.)
 9. Pressa en generös mängd av den yttre trälim i skårorna på den övre stegpinnen. Sätt den övre stegpinnen i skårorna. Säkerställ att stegpinnen är i jämnhöjd med den yttre kanten av den upprättstående delen. (Använd hammaren för att försiktigt knacka stegpinnen i skåran, om det behövs.)
 10. Skruva stegpinnen fast med 4 däck skruvar - 2 på varje sida.
 11. Upprepa steg 9 och 10 för den nedersta delen.
 12. Upprepa steg 9 och 10 för de återstående stegpinnarna.

Om du vill kan du färga eller avsluta din stege, som kommer att hjälpa din stege längre, speciellt om du kommer att använda det utanför.

För att testa styrkan i din stege, låg stegen platt på marken och gå över den. En säker stege ska bära din vikt utan att böja eller bryta.

Kläm fast två 12 meter långa stående bitarna med ändarna flush. Mät (och markera) 8 inches från både de övre och nedre ändarna av stolparna.
Kläm fast två 12 meter långa stående bitarna med ändarna flush. Mät (och markera) 8 inches från både de övre och nedre ändarna av stolparna.

Sammantaget kräver detta projekt väldigt lite - några bra trä och en extra eftermiddag - och du kan ha en användbar och säker stege för att komma in i din vind, på ditt tak, eller bara för att nå översta hyllan på ditt golv till tak bokhylla .