E2r

Hur man bygger en strandpromenaden

En strandpromenad kan avsevärt förbättra ditt hem trädgård. Jämfört med en asfalterad gångväg, har detta en mer naturlig look som smälter rätt i med resten av din bakgård.

Hur man bygger en strandpromenaden. Välj, markera området.
Hur man bygger en strandpromenaden. Välj, markera området.
  1. Välj, markera området. Välj ut ett lämpligt område för din strandpromenaden. Välj ett tomt område så att du inte kommer att behöva flytta dina växter. Undvik områden som är konstant fuktig och lerig. Detta är inte en bra grund för att bygga en träkonstruktion på. Undvik också områden som ligger nära stora träd som du kanske måste gräva ut och skär stora rötter. När du har beslutat om en bra plats markera och mäta ytan med snöre så att du vet hur mycket material du behöver - träplankor, grus, och naglar. Om du ställer in de strängarna med en nivå de ska också fungera som din guide för att hålla basen och smycka med.
  2. Förbered området. Rengör området genom att ta ut allt löst gräs, stenar eller smuts. Sedan kan du börja gräva ut hela markerade området i minst 2 inches djupt. Du kan täcka botten med landskapet tyg för att förhindra ogräs tillväxt. Nu kan du fylla grävde ut området med grus. Detta är viktigt eftersom det tillåter vattnet att rinna igenom marken undertill och inte bygga upp under promenad.
  3. Förbered basen. Basen kommer att bestå av sidostöd och kors skenor. Bra sidostöd skulle vara 2 x 4 träplankor behandlats för markkontakt. De bör vara installerad på sin kant och placerade på vardera sidan av banan. Lämna utrymmen mellan varje sida stödplankan tillräckligt bred för att infoga korset skenorna. Cross skenor finns även 2 x 4 träplankor (förutsatt strandpromenaden du planerar att bygga är endast 2 meter bred) som också är installerade på sin kant men denna gång placerad över banan. För att hålla sidostöden och kors skenor stabil, kan du hammare i trä eller metall stakes längs insidorna och på anslutande hörnen.
  4. Låg på däcket. När du har gjort att basen är stabil och väl installerade du nu kan lägga på trall. Nail träplankor du kommer att använda för trädäck på sidostöden och kors skenor. Använd galvaniserad spik i lämplig längd och storlek för att inte av misstag knäcka träplankor. Lämna mindre än en halv tum utrymme mellan varje planka för vatten att passera igenom.

Gör-det-själv-entusiaster kommer att finna att bygga en strandpromenad ett enkelt projekt hem förbättring att genomföra. Med rätt verktyg, byggmaterial och beslutsamhet, en enkel bakgård eller trädgård strandpromenaden kan sättas upp inom en helg.