E2r

Hur man bygger en trä planter


Trä plantageägarna kan lägga en fin touch på utsidan av ditt hem. De är inte alltför svårt att göra, och några plantageägare strategiskt placerade runt bakgård skulle ge en helt ny uppsättning av dekorativa alternativ.

Steg 1

Hur man bygger en trä planter. Först måste du bestämma vilken typ och storlek av planter du vill göra.
Hur man bygger en trä planter. Först måste du bestämma vilken typ och storlek av planter du vill göra.

Först måste du bestämma vilken typ och storlek av planter du vill göra. Vill du ha en ruta ett, eller har du något lite mer kreativt i åtanke? De viktigaste frågorna att tänka på är vad som skulle fungera bäst för det område där du vill att din planter. Gillar du den naturliga, oavslutade utseende, eller planerar du att måla din planter att matcha eller accentuera ditt hem?

Steg 2

När du har bestämt storlek och stil planter du vill, mäta upp måtten på en plywoodskiva eller annat lämpligt material. Du kan göra en planter ut bara om någon typ av trä, men vissa typer kommer att hålla upp bättre än andra.

Lövträd, såsom ceder, teak, eller cypress håller upp anmärkningsvärt väl till elementen, även utan tillämpning av ett tätningsmedel eller bets. Men många lövträd är betydligt dyrare än andra material. Om lövträd are'nt din kopp te, är ett annat alternativ att bygga din planter från plywood, spånskivor, eller annan typ av billig ved, som furu. Dessa skogar kommer att behöva målas eller lackas för att skydda dem från väder och vind, men de är mycket billigare än många lövträd och lika lätt att arbeta med.

Kom ihåg att "mäta två gånger, klippa en gång", som de säger. Slarv i det här steget kommer att lämna dig med en planter som ser krokiga och amatörmässigt, och ingen vill att det i sin bakgård. Var noga med att utöva viss försiktighet på denna punkt, det kommer att löna sig i slutet med en snygg planter.

Steg 3

När du har bestämt storlek och stil planter du vill, mäta upp måtten på en plywoodskiva eller annat lämpligt material. När dina pjäser mäts och skärs till de mått du behöver, använd trälim för att fästa sidostyckena ihop.
När du har bestämt storlek och stil planter du vill, mäta upp måtten på en plywoodskiva eller annat lämpligt material. När dina pjäser mäts och skärs till de mått du behöver, använd trälim för att fästa sidostyckena ihop.

När dina pjäser mäts och skärs till de mått du behöver, använd trälim för att fästa sidostyckena ihop. Var noga med att rada upp kanterna på trä bitar noga, och överdriv inte med limmet. Du kan också använda några små efterbehandling spik för extra styrka. Du kan också använda träskruvar, men det skulle kräva ett extra steg - borra pilotprojekt hål för skruvarna. Styrhål är nödvändigt, särskilt med mjukare träslag, eftersom körning skruvar in utan hålet kommer att göra dina trästycken split. Då måste man gå och hämta mer ved och börja om igen. Det är alltid bättre att ta lite extra tid och se till att jobbet görs på rätt sätt.

Steg 4

När limmet är torrt, kan du fästa underdelen till din planter. Använd spik eller skruv i det här steget, eftersom bottnen kommer att behöva stödja vikten av anläggningen och smuts som omger det. När din planter är korrekt ihopsatt, använda vilken typ av färg eller bets du föredrar, så låt planter sitta tillräckligt länge för målgång att helt torr.

Ett alternativ du har på den här punkten är huruvida eller inte använda en liner på insidan av din planter. Om du vill använda en liner, är den enklaste sak att skära en soppåse som passar på insidan. Tunga trädgård soppåsar är bäst.


Grattis, du har gjort din egen planter! Nu kan du shoppa på din lokala växthus för den perfekta anläggningen. Kom ihåg att ta hänsyn till platsen för din planter. Du vill inte att välja en anläggning som kommer att behöva en hel del ljus om din planter kommer att vara i skuggan för det mesta. När du har den perfekta anläggningen, ta hem och se hur bra det ser ut i din nya planter. Du ska vara stolta över!

- Paul Travis