E2r

Hur man bygger steg stenblock på en kulle

Stenblock steg på en sluttning är långsiktigt för vad som brukar förknippas med en stödmur. Och de har en hel del använder inte bara för estetiska men också för pragmatiska syften. Den stödmur ger dig ett bra sätt att bestiga kullen sida med mycket gradvis lätthet, till skillnad från de traditionella grusvägar som faktiskt kan innebära i fara för dem som inte är vana vid lantliga inställningar. Den spännande effekten är en bonus för säkerhet och förmåga väggen för att behålla funktionerna i sluttningen från eroderande tendenser. Här är stegen för att bygga dina egna steg stenblock:

Hur man bygger steg stenblock på en kulle. Inspektera området för sprickor.
Hur man bygger steg stenblock på en kulle. Inspektera området för sprickor.
  1. Inspektera området för sprickor, problem dränering och många andra faktorer som kan påverka dina steg stenblock. Du kommer att behöva se hur dina stenblock kommer att passa i det övergripande system av saker. Hur är vattenflödet från omgivningen? Kommer det att ha farorna med erosion? Är området säker för att bygga en trappa stenblock till att börja med? Det är frågor som måste besvaras innan du gör ett beslut om att bygga.
  2. Få ett tillstånd från din kommun för obehindrad konstruktion. Samordna med din kommun ingenjörsbyrå för att hjälpa dig. Du behöver egentligen inte någon ingenjör för att hjälpa dig med detta om du har möjlighet att göra allt fysiskt arbete, men du kommer att behöva ett tillstånd från experter på säkerhet och rättsliga ändamål.
  3. Uppskatta betyget nedförsbacke. Du måste först bestämma den procentuella grad av din kulle uppåt innan du placerar i dina steg. Detta kommer också att ge en inblick i hur mycket du kan ändra eller gräva i backen utan att göra den instabil.
  4. Noggrant uppskatta mått och antal steg. Det är oftast bäst att gå stora och tjocka på dina stenar. Detta garanterar säkerheten för fot och bestigning av de människor som ska använda den. Uppgången höjd och begrepp tread i normala trapphus håller fortfarande för detta projekt.
  5. Göra plats för stenblocken genom att gräva, med början nedifrån. Du kan börja med att gräva. Markera den yttersta kanten av stenblock trappa som du ursprungligen har beräknats. Du kommer inte att ha trappa handtag, så se till att stenplattor är så jämn och så stabil som möjligt. Detta för att säkerställa att det kommer att pågå länge nog och rida alla de förändringar som terrängen genomgår beror på väder och andra fysiska aktiviteter.
  6. Komprimera blocket i det grävda området. I stället för bultar och skruvar på trätrappor, dina stenblock får "låst" på plats med hjälp av helt packad sand och smuts. En komprimator gör oftast detta jobb ganska väl.
  7. För en hög stigning, överväga att dela upp stegen med råge åtskilda landningar. Landningar ger andrum för dina bergsklättrare.
  8. Justera tidigare installerade block som behövs i efterföljande fastsättningen av alla stenblock. Du kanske upptäcker så småningom att ni beräkningar inte passade den verkliga terrängen. Gör justeringar vid behov.