E2r

Hur man bygger stentrappor till en ytterdörr

Så, är du ute efter att Spiff upp ditt hem med Rustik känsla av sten steg som leder till din dörr. Nåväl, detta är ett populärt alternativ för många villaägare som vill framsidan av deras hem ser modern med en känsla av antiken. Det är verkligen något om stentrappor som ger både estetik med ett slags naturlig och vintage känsla. Den bästa delen om att bygga stentrappor för din ytterdörr är att det är inte alltför svårt att åstadkomma även för dig nybörjare där ute. Med detta i åtanke, här är några steg om hur man bygger stegen.

  • Välj stenen. Första steget i hela byggprocessen är att välja vilken typ av sten som passar ditt tema eller humör. Naturligtvis kommer du vill välja en sten beroende på den faktiska förbättring som du vill lägga till ditt hus. Självklart kommer du vill välja en flat sten men det finns bokstavligen många alternativ där ute. Till exempel tillverkas och bearbetas stenar normalt fint skuren och slipas därmed gör det enkelt och smidigt att ligga ner. Dock kan dessa plattor inte vara i linje med vad man vill speciellt om du vill ha något mer rustika. Om så är fallet, då du kanske vill naturligtvis flata stenar som har uppdelade i bitar genom vittring eller mineral. Kombinera dessa stenar med cement eller stabilisera dessa i marken och gräset kan vara rätt dig perfekt. I varje fall avgöra stenen du vill ha och köpa den. Du kan hitta många företag som erbjuder dessa eller så kan du helt enkelt besöka den lokala stenbrottet och hitta dig själv natursten för dina steg.
  • Förbered vägen. Efter mätning av stenar som du väljer, börja skotta jorden och skapa stegen. Denna del kan vara lite tröttsamt, eftersom det kommer att innebära några timmars kroppsarbete. Om du planerar att använda betong för att hålla stenarna på plats för dina steg, så mycket mer förberedelser kan behövas.
  • Börja lägga stenarna. När steg har grävts och formas, börja lägga sten på översta steget. Nu finns det några sätt att göra detta, och kommer att vara beroende på vilken typ av sten du har. Om du har stenplattor som passar exakt en varje steg, då detta kommer att vara lätt eftersom allt du behöver göra är att lägga den på varje steg. Du kommer förmodligen att ha några luckor att fylla. Å andra sidan, om du valt mindre och vanställt flata stenar, då du kommer att behöva lite mer kreativ här. Montera stenarna på varje steg som ett pussel. Fyll luckor och hål på varje steg med mindre stenar eller ens stenar.
  • Stabilisera stenarna. Om du gick med brutna stenplattor och mindre bitar, då du kommer att vilja stabilisera detta med antingen cement eller matjord. Om du kommer med cement, blanda den och häll allt runt sprickor och luckor i varje steg. Vänta tills det torka och du är klar. Om du bara använder jord, sedan fylla luckorna tätt med fuktig jord.
Hur man bygger stentrappor till en ytterdörr. Börja lägga stenarna.
Hur man bygger stentrappor till en ytterdörr. Börja lägga stenarna.

Om gjort rätt, kommer du nu fina snygga stentrappa leder upp till din dörr. Försök att krydda upp saker och ting genom att lägga växter och blommor på sidorna av varje steg också.