E2r

Hur man byter en propp badkar avlopp

Har du ett problem med avloppet proppen i ditt badkar kan vara en olägenhet, speciellt om du älskar att ta långa skumbad. Du behöver inte ringa en rörmokare för att ersätta proppen badkaret avloppet för dig. Detta är ett jobb som du kan göra själv med rätt verktyg. Allt du behöver göra är att följa de enkla steg för steg instruktioner ges här och du kan ha din bubbelbad klar på nolltid.

Hur man byter en propp badkar avlopp. Material som du behöver.
Hur man byter en propp badkar avlopp. Material som du behöver.
  • Material som du behöver. De material som du behöver är rörmokare kitt, en ny dränering och en skiftnyckel. Gå till din lokala järnaffär och köpa ett badkar avlopp som är den exakta stil som den du byter så att du kommer ha några problem senare. Du behöver också en speciell sorts skiftnyckel för detta. Köp en skiftnyckel badkar avloppet. Detta är också i någon hårdvara butik nära ditt område.
  • Lossa avloppet från badkaret. Det första du behöver göra är att lossa avtappningspluggen från ditt badkar. För att göra detta, vrid loss pluggen med en moturs. Avtappningspluggen kommer så småningom lossnar från badkaret. Därefter kan du ta bort huvuddräneringsventilen komponenten. Använd badkaret skiftnyckel för att göra detta. Skruva ur avloppet tills du kan få ut det ur hålet i ditt badkar.
  • Byt ut det gamla avloppet proppen. Nu kan du byta ut det gamla avloppet. I vissa fall kommer det avloppet som du köper från järnaffären med instruktioner. Läs instruktionerna först för att se hur du på rätt sätt kan installera avloppet. Få avloppet förlängning och tillsätt lite av rörmokare kitt på sidorna. Detta kommer att se till att vattnet inte tränger igenom. Placera drain komponenten först i hålet. Använd skiftnyckel för att säkra den insidan med hjälp av en medurs riktning. Kontrollera för att se om den är helt installerad inuti. Efteråt lägger avtappningspluggen eller proppen. Placera den i hålet och vrid medurs tills det sitter ordentligt på plats.
  • Testa det nya avloppet proppen. Nu kan du testa din nya dräneringsstoppet. För att göra detta, dra avloppet ner så att den stängs hålet. Sätt på vattnet i badkaret och låt det fylla upp badkaret om några inches. Stäng av vattnet och observera om vattnet håller i badkaret. Om det ändå inte håller, upprepa stegen ovan tills din dräneringsstoppet fungerar bra.

Dessa är de enkla instruktioner om hur du kan byta en propp badkar avlopp som är defekt. Det är bra att känna till några smärre reparationer hemma så att du kan göra dem själv och inte förlita sig på proffs att göra det åt dig. Detta kommer att spara lite pengar för installationen. Se till att du rengör ditt badkar och testa komponenten dräneringsstoppet då och då för att se om det fortfarande fungerar bra.