E2r

Hur man byter filter luftkonditioneringen: luftkonditionering reparation

Byte förebygger problem med ditt hem luftkonditioneringssystem

Byta ditt filter luftkonditionering regelbundet kommer inte bara förbättra effektiviteten i din luftkonditionering men kan även förlänga dess livslängd. I själva verket är det det allra första steget du bör ta när du utför rutinunderhåll av ditt hem luftkonditioneringssystem .

Hur man byter filter luftkonditioneringen: luftkonditionering reparation. Byte förebygger problem med ditt hem luftkonditioneringssystem.
Hur man byter filter luftkonditioneringen: luftkonditionering reparation. Byte förebygger problem med ditt hem luftkonditioneringssystem.

När du inte ersätta din luftkonditionering filter, smuts, damm och smuts blockera luftflödet och tvingar den att kringgå filtret och bära smuts direkt i förångaren. Eftersom spolen är den del av din luftkonditionering enhet som absorberar värme, vill du hålla spolen rent för att hålla den fungerar smidigt och för att förhindra att din kompressor och fläktar från misslyckas. Lyckligtvis, filterbyte är den enskilt enklaste sättet att förebygga problem luftkonditioneringssystem i framtiden - och det är inte så skrämmande som det låter om du följer dessa tips nedan:

  1. Läge. Filtret kommer att ligga någonstans längs kanalen som returnerar luft från huset och till luftkonditioneringen. Filter är ofta belägna i luftkonditioneringen själv eller i tak, väggar eller ugnar.
  2. Systemet. Olika luftkonditionering filter använder olika filtrering metoder för att rena luften. Två av de billigare typer av filter använder antingen en fin beläggning runt strängar av glasfiber eller flera vikta veck papper att filtrera luften. Det finns också återanvändbara sådana som använder en elektrostatisk laddning att filtrera luften (dessa måste rengöras istället för att bytas). Även de som använder en elektrostatisk laddning är dyrare att börja med, på lång sikt kan de hamna sparar pengar, och naturligtvis, de är mer miljövänliga också. För att avgöra vilket system du har, ta bort filtret och titta på det (det är oftast ganska lätt att urskilja skillnaderna). Om du inte kan identifiera den genom syn, kan du ta alltid med dig till affären.
  3. Frekvens. Om du har en disponibel snarare än en återanvändbar luftkonditionering filter, kontrollera den varje månad. Chansen är stor att du kommer att hamna ersätta det varje månad till två månader under sommaren. Du kan behöva byta ut det oftare om du har husdjur eller en rökare i huset, om ditt hus är särskilt dammig (säga om du bor bredvid en grusväg eller är mitt uppe i en ombyggnad projekt) eller om din luftkonditionering får frekvent användning. Hålla upp med regelbundna förändringar kommer att förhindra kostsamma reparationer ner linjen.
  4. Storlek. När du köper ersättning filtret, se till att mäta befintligt filter först. Min favorit knep är att hålla lådan så att jag kan vara säker på att jag köper den rätta. Men om du inte har den faktiska rutan Använd ett måttband i stället och mäta filtret till närmaste åttondel av en tum, så att du kan vara säker på att du köper rätt en för ditt system. Det finns inget mer frustrerande än att komma hem med ett nytt filter som är en åttondel av en tum för stort eller för litet.
  5. Effektivitet. Låt dig inte luras att tro att ersätta dina filter lika ofta kan spara pengar. Även om dessa inte är billig, är effektiviteten i luftkonditioneringen ökat kraftigt när filtren är rena. Oavsett vilken typ du använder, gör en anteckning till dig själv att kolla det ofta och ersätta det när det börjar ser suddig.

Det är allt som finns till den! Om du byter filtren luftkonditionering på en regelbunden basis, kommer du att upptäcka att det är ett enkelt sätt att hålla datorn igång smidigt och effektivt.