E2r

Hur man byter trasiga trädgård verktyg hanterar

Trädgårdsredskap är praktiska redskap för alla typer av uppgifter runt gården eller trädgården. Den kategori av trädgårdsredskap hänvisar ofta till krattor, spadar, hackor, korpar, och många andra mindre kända verktyg. De flesta av verktygen har en metall huvud som är ansluten till glasfiber eller trä handtag av varierande längd. Långa handtag tillåter användaren att vara bekväm när du använder verktyget och ge hävstång för ökad makt att gräva eller skära hård jord. Trädgård verktyg hanterar, speciellt träskaft, kan bli sliten med tiden och kommer ibland att bryta. Ett brutet handtag gör verktyget ganska värdelös. Här är några praktiska tips som hjälper dig ersätta det trasiga handtag.

Dessa tips avser främst träskaft

Dessa tips avser främst träskaft. Glasfiber handtag är mer hållbara och kan även kräva särskilda procedurer och material för att ersätta. Trä handtag är mer benägna att gå sönder och är också lättare att ersätta.

Hur man byter trasiga trädgård verktyg hanterar. Dessa tips avser främst träskaft.
Hur man byter trasiga trädgård verktyg hanterar. Dessa tips avser främst träskaft.

Det första steget är att ta bort det som delar av det trasiga handtaget kvar. De flesta trädgårdsredskap kommer att ha en bult eller någon typ av fästanordning som går genom metallen huvudet och håller trähandtag på plats. Ta bort detta genom antingen skruva eller unbolting fästelementet.

Om du har tur

Om du har tur, kommer trähandtag glida nu ut ur huvudet. Om inte, kan en skruvmejsel eller mejsel och en hammare kan användas för att utnyttja den trasiga handtag ut ur huvudet. När handtaget tas bort, kontrollera metall huvudet för några Knicks eller nedskärningar där det nya handtaget kommer att installeras som kan hindra nya handtaget från sittplatser ordentligt. Om några metallbitar sticker ut, använd en fil eller annan polering verktyg för att utjämna dem så att din nya handtag installeras enkelt.

Nu är du redo att installera det nya handtaget

Nu är du redo att installera det nya handtaget. De flesta hem förbättring och järnaffärer bära alla typer av trä ersättare handtag. När du köper en, se till att den är byggd för det verktyg du arbetar med. Många handtag ser liknande men kan ha olika längder och diametrar för vissa verktyg. Ta också noga med att köpa ett handtag av lövträ såsom ask eller ek. Dessa handtag kan kosta lite mer, men den extra styrka är väl värt den extra kostnaden. Titta det nya handtaget över mycket noggrant för eventuella fel eller skador som kan minska den totala styrkan. Knop eller sprickor kommer bara bli värre med tiden och kommer att behöva bytas ut igen.

När du har en bra ersättare handtag

Nu är du redo att installera det nya handtaget. När du har en bra ersättare handtag.
Nu är du redo att installera det nya handtaget. När du har en bra ersättare handtag.

När du har en bra ersättare handtag, skjut in det i öppningen i verktyget huvudet. Det borde vara en ganska tight passform om du har rätt ersättning handtaget. En gummiklubba kan användas för att peka på nya handtaget hela vägen in i verktyget huvudet. Med hjälp av en gummiklubba stället för en hammare kommer att förhindra det nya handtaget från att skadas.

När din handtag är på plats, borra ett hål genom det nya handtaget i rätt läge och installera bulten eller skruven. Du är nu redo att återvända till trädgården och komma tillbaka till arbetet.