E2r

Hur man dränera en ovan mark pool snabbt

Med okuvliga barn springa omkring och dyka in i din ovan jord pool, saker bundna att få elaka i vattnet. Så fort du märker att vattnet är grumligt, är det dags för en cool förändring. Det betyder, dränering tid!

Oavsett storleken på din ovan mark pool, kan du tömma lätt det om du följer dessa steg.

Ett. Förbered vad du behöver för att suga vatten från poolen. Du har ett val av fyra siphoning utrustning:

 • Små eller medelstora pump.
 • Vakuumpump.
 • Robust trädgårdsslang.
Hur man dränera en ovan mark pool snabbt. Ta en vanlig trädgårdsslang.
Hur man dränera en ovan mark pool snabbt. Ta en vanlig trädgårdsslang.

2. Placera pumpen i poolen. De flesta ovan mark pooler att du kan placera en pump på mitten av poolen för effektiv suga vatten. Om din ovan mark pool är oval, kommer det med största sannolikhet ha en "tratt" där pumpen är tänkt att placeras. Titta efter dessa platser och placera pumpen där det är tänkt att sedan gå vidare till nästa steg.

Tre. Rulla ut hela längden av slangen. Din pump kommer med en slang för att hjälpa vattnet längs medan dränering är en pågående process. När du har placerat din pump ordentligt, är det dags att rulla ut denna slang till sin fulla längd tills munnen eller öppningen syns. Låt munnen eller öppningen vilar på en yta som är ett rimligt avstånd från din pool.

4. Anslut pumpen till lämpligt vägguttag. Se till att dina händer är torra när du ansluter pumpen i. Så snart den är inkopplad, kommer pumpen att göra sitt arbete. Om du har en stor pool, kan detta ta ett tag så lämnar pumpen att göra sitt arbete samtidigt som du tar hand om andra ärenden.

Om du inte har en pump och du måste punga ut med pengar för att hyra en, kan du prova det här billig metod för dränering av vatten från ovan mark pool.

Slå på vatten. Cinch slangen.
Slå på vatten. Cinch slangen.

Såhär:

 1. Ta en vanlig trädgårdsslang. Fäst huvudet som är tänkt att gå in i en kran.
 2. Ta den andra änden av trädgårdsslang. Placera denna på mitten av poolen.
 3. Slå på vatten. Låt vattnet rinna en hel minut.
 4. Cinch slangen. Om ett par meter från där slangen på kranen skulle vara perfekt för cinching det att hejda flödet av vatten. Om du inte kan cinch det, kan du böjer helt enkelt detta så vattnet omedelbart rinner.
 5. Stäng kranen. För att stoppa vattnet från att rinna sedan bort slangen som är kopplad till den.
 6. Ta den lossade slangen från kranen. Placera omedelbart slangen lägre än din pool så att vattnet kan börja flöda från den till marken. Kom ihåg att din slang måste vara lägre än höjden av din pool så att vattnet kan väl rinna ut.
 7. Lossa cinch eller räta slangen. När detta är gjort, kommer vatten att börja rinna sakta från poolen.
 8. Upprepa proceduren om det dränerande avbryts.

Täck din pool om du inte planerar att åter fylla den med vatten strax efter tömning ändar för att förhindra buggar, löv och smuts från att ockupera det tomma utrymmet. Förvara inte tomma för länge dock. Exponering för sol och vind kommer att skada materialet av poolen.