E2r

Hur man förbereder en trädgård torka resistent

Vatten är mycket viktigt för att hålla en trädgård frisk

Vatten är mycket viktigt för att hålla en trädgård frisk. Det kommer dock att finnas tillfällen då vattentillförseln kommer att begränsas. Detta sker vanligtvis på sommaren, när torkan är mest sannolikt att uppstå. Eftersom torka kan gradvis döda växter, är det viktigt att du förbereder din trädgård oavsett möjlighet. I själva verket är det bäst att utveckla din trädgård att vara torktåliga redan i planeringsstadiet. I denna artikel kommer vi att erbjuda dig några tips om hur man gör det.

Hur man förbereder en trädgård torka resistent. Odla torka resistenta växter.
Hur man förbereder en trädgård torka resistent. Odla torka resistenta växter.
  • Odla torka resistenta växter. Det finns flera torktåliga växter som du kan överväga. Dessa inkluderar apelsin kosmos, världen Amarant, rock ros och kaprifol. Se till att leta efter torka resistenta växter som kommer att växa bra i ditt ställe. Du kanske måste prata med din lokala trädgårdsmästare om detta.
  • Tänk på din mark. Marken är en av de faktorer som kan avgöra framgången för din torktåliga trädgård. Den bör ha en bra dräneringssystem och bör varken vara clayish eller sandig. Tänk på marken krav dina växter. Kör sedan ett markprover. Om jorden inte uppfyller växternas behov, införa ändringar i din jord. Kom också ihåg att undvika över-gödsling din jord när vattentillförseln är begränsad. Det finns inte tillräckligt med vatten för att balansera gödsel, vilket gör växterna utsatta för skador.
  • Minimera de växter som kräver mer vatten. Du behöver inte nödvändigtvis helt fylla din trädgård med torktåliga växter. Du kan fortfarande gå för växter som har höga vattenförbrukningen, men se till att hålla dem till ett minimum. Om du väljer att placera dessa växter i din trädgård, se till att välja de som har djupa rötter. Djupa rötter kan smutta vattnet från tunnelbanan, så växterna kommer fortfarande få hydratiserade även om du inte vattna dem mycket.
  • Planera placeringen av dina växter. Deras ståndpunkter bör bestämmas av deras vattenbehov. De som behöver mindre vatten bör grupperas tillsammans. Samma sak bör göras för att växterna med måttlig och hög vattenbehov. Om de grupperas på detta sätt, kommer det att bli mycket lättare för dig att vattna blommorna.
  • Vatten på morgonen. En torka-resistent trädgård är idealiskt vattnas på morgonen, när solen inte är för intensiv. Vatten kommer inte snabbt förångas under denna tid och kommer därför näring växterna väl. Undvik att vattna i trädgården på eftermiddagen och kvällen. Eftermiddags solen är varm och förånga vattnet för snabbt. Mörkret och kylan i natten, å andra sidan, kommer att uppmuntra svamp tillväxt i växterna.
  • Övervaka din torktåliga trädgård. Även om denna typ av trädgård är lite underhåll, har du fortfarande att noggrant titta på dess hälsa. Kontrollera att ingen av anläggningarna visar några tecken på sjukdom och att alla växter växer vackert. Se till att den begränsade tillgången på vatten är inte på något sätt skada din trädgård.

En torka-resistent trädgård är inte bara lätt att underhålla, det är också mycket billigare. Speciellt behöver du inte ta itu med en hög vattenräkning, eftersom du inte behöver vattna växterna så mycket.