E2r

Hur man gör biodiesel från sojabönor

Med den ökande populariteten för miljövänliga alternativa bränslen, människor börjar visa mer och mer intresse för att göra biodiesel i sina hem. En av de många källorna av biodiesel är sojabönolja. Soy biodiesel kan användas i olika dieselmotorer med mindre eller inga modifieringar.

Vid framställning av soja biodiesel

Vid tillverkning av soja biodiesel, är det viktigt att komma ihåg att du kommer att använda farliga ämnen. Således, med säkerhetsåtgärder är ett måste. Dessutom, om det görs fel, kan det hemlagad biodiesel göra din motor mer skada än nytta. Det är lämpligt att du gör en liters satser i början. Du kan flytta upp till stora partier när du har fulländat processen.

Hur man gör biodiesel från sojabönor. Förbered ingredienserna och förnödenheter.
Hur man gör biodiesel från sojabönor. Förbered ingredienserna och förnödenheter.
  • Förbered ingredienserna och förnödenheter. Vid egen soja biodiesel, behöver du en liter oanvänd sojaolja, kaliumhydroxid och 200 ml 99 +% ren metylalkohol. Du kommer också att behöva en mixer, uppsättning av skalor, bägare, en transparent vit High Density Polyethylene plast (HDPE) # 2 behållare, två trattar, tre 2-liters polyetylentereftalat (PET), en del tejp, och en termometer. Du kan källa alla dina kemiska och plast leveranser från de flesta kemiföretagen utbudet. Tvätta all din utrustning med varmt tvålvatten och skölj väl. Torka allt torrt innan nästa steg.
  • Bär skyddsutrustning och se till att iaktta säkerhetsföreskrifter. Bär alltid kemiskt handskar, ett förkläde, och skyddsglasögon. Bär skjortor som har långa ärmar samt långa byxor. Kontrollera att du arbetar i ett väl ventilerat utrymme för att undvika att andas in ångor. De kemikalier som du använder kan orsaka blindhet, svåra brännskador, och även död. Arbete i ett område med lättillgänglig rinnande vatten och hålla en flaska ättika i närheten. Den ättika kommer att vara användbar i att neutralisera kaliumhydroxid eller metoxid om det kommer i kontakt med huden.
  • Gör metoxid. Snabbt häll 200 ml metylalkohol i HDPE behållare använda någon av skorstenar. Tillsätt kaliumhydroxid med den andra tratten. Sätt på locket på behållaren och se till att den har skruvats på ordentligt. Snurra innehållet ordentligt tills kaliumhydroxid har upplösts helt.
  • Blanda metoxid och sojaolja. Förvärm sojaolja till 130 grader F (55 grader C) och häll detta i en bra mixer. Tillsätt försiktigt på metoxid. Täck mixern och se till att locket är säker innan du slår på mixern till dess lägsta hastighet. Blanda blandning under trettio minuter. Häll blandningen i en av PET-flaskor och låt det nöja minst en dag.
  • Överför biodiesel i en annan behållare för lagring. Efter cirka tjugo fyra timmar, kommer du att märka att din blandning kommer att separera i två distinkta skikt. Den mörkare färgad vätska är glycerin, medan blekare man är din biodiesel. Häll långsamt ut biodiesel i en annan PET-flaska. Om någon glycerin blir blandat med din biodiesel, måste du låta blandningen åter bosätta sig och försöka dekantering den igen.
  • Tvätta biodiesel. Ta ut de två återstående PET-flaskor och punktera den nedre hörnet av varje med ett stort tapp, lämnar ett 2 mm hål. Täck detta med silvertejp. Överför biodiesel i en av PET-flaskor och tillsätt en halv liter vatten. Skruva på kapsylen ordentligt och ställ den på sin sida på en plan yta. Rulla flaskan tills du får en homogen biodiesel och vatten blandning. Låt blandningen sedimentera under ca tre timmar. När vattnet separerar från biodiesel, ta bort den genom att avslöja hålet. Blockera hålet när allt vatten har tömts ut. Överför återstående innehållet i den andra PET-flaskan och tvätta den igen. Tvätta biodiesel minst fyra gånger, omväxlande mellan de två PET-flaskor. Rengör flaskorna innan du använder dem igen.
  • Låt biodiesel torra. Sätt din hemgjorda biodiesel i en ren behållare utan lock och låt allt kvarvarande vatten avdunstar. Torkning av biodiesel i en öppen behållare kan ta några dagar. Du vet att det är redo att användas när det verkar klart eller genomskinligt.

Med bara några få enkla steg kan du ha din dieselmotor körs på billig sojaolja makt. Inte bara använder soja biodiesel bra för miljön, det är också bra för din motor.