E2r

Hur man gör det bästa av en liten matsal

Bara för att en matsal är liten, betyder inte att det inte kan vara snygg och bekväm. Gör det inbjudande och göra det till en plats där familj och vänner kommer att älska att besöka och dröja över middag, efterrätt och bra samtal. En matsal behöver inte vara stora och formellt att vara välkomnande och funktionell. Här är några förslag för att göra en liten matsal nådig och bekväma nog för vardagsbruk underhållande.

Steg 1

Färg och ljus

  • Välja en ljus ljus palett kommer att göra rummet ser större ut. Rummet ser expansiv med ljusare färger som får ännu lättare mot taket. Till exempel, för att skapa en solig matplats, kör en stol järnväg runt omkretsen av rummet. Måla väggen under järnvägen i en nyans av ljus smör gul och välj en komplimang mycket blek nyans av gult ovanför rälsen, fortsätter det ända upp på taket. Måla stolen järnväg och trä trim i rummet i en ren skarpa vita kommer att hålla rummet ser så fräsch och inbjudande som en prästkrage. Lägg en liten smidesjärn eller porslin ljuskrona ovanför bordet för att hålla från överväldigande utrymmet. Många stilar kan hittas, med franska land vändningar, blommiga utsmyckningar, kristaller och pärlor, så att du väljer ett traditionellt utseende eller något lite roligt och funky.
  • Blockera inte fönster med tunga fönster behandlingar. Håll det ljust och luftigt med idel paneler som kan monteras på en billig dragstång inuti trä trim. Om sekretess eller starkt solljus är en fråga, kan en platt fällbara nyans användas under för ljus och sekretess kontroll eller montera en slutare på insidan av fönsterkarmen på den nedre halvan av fönstret. Shutter jalusierna kan enkelt anpassas efter önskemål för att styra ljuset. Köp billiga fönsterluckor hemma förbättring eller rabatt butik och måla eller bets dem själv för en mycket prisvärd twist på denna klassiska fönster behandling.

Steg 2

Hur man gör det bästa av en liten matsal. Välja en ljus ljus palett kommer att göra rummet ser större ut.
Hur man gör det bästa av en liten matsal. Välja en ljus ljus palett kommer att göra rummet ser större ut.

Möbler & inredning

  • Om du köper ett bord och stolar överväga en rund en som tar upp mindre utrymme samtidigt sitta fler människor. Det är alltid lätt att trycka på en annan stol i drift med ett runt bord. De kompletterar också de kvadratiska dimensioner av en liten matsal bättre än ett kvadratiskt eller rektangulärt bord.
  • Leta efter andra delar som kan göra dubbel tull. En liten konsol kan erbjuda lagring nedan och visa utrymmet ovanför. Häng en spegel ovanför den för att skapa en illusion av mer utrymme och ljusstakar kluster, ett fack och glasögon, teservis eller andra objekt nedan. För att göra varje tum räknas, välj användbara bitar snarare än enbart dekorativa för accenter, till exempel, kan de ljusstakar och glas går från inredning till bordet på några minuter.
  • Tänk vertikalt för lagring. En lång armoire tar upp mindre golvyta än en bred buffé. Vertikala stående lagring stegar kan du ordna objekt på sina hyllor eller i dekorativa korgar. Snygg förvaring är inte bara praktiskt, kan det hjälpa dig att definiera en stil. Till exempel, monterade öppna vägghyllor lodrätt ovanför varandra kan förvandla en smal vägg i lagringsutrymme för servering bitar, staplade tallrikar och glas visas som i en fransk bistro.