E2r

Hur man gör en dörr köksskåp

Köksluckor är förmodligen den mest misshandlade

Köksluckor är förmodligen den mest misshandlade, minst oroade över delar av köket. De går genom regelbunden slitage dag efter dag. Vissa köksluckor kan ha installerats i över 30 år. De får inte stänga ordentligt eller kan ha uppbundna kanter. Dessa är klassiska tecken på förslitning. Det kan vara dags för dig att överväga remodeling ditt skåp dörrar. Du kan också omforma om du vill uppdatera utseendet på ditt kök och du upptäcker att dörrarna är redan omodernt.

Välj träslag

Hur man gör en dörr köksskåp. Ta bort befintlig dörr / s.
Hur man gör en dörr köksskåp. Ta bort befintlig dörr / s.

Välj träslag. Välj träslag som du vill. Det finns massor av olika typer som naturliga och behandlat trä. De kan variera från ljus färg till mörka ytor. Du kan välja lönn, ek, furu, mahogny, al, etc. Dessutom, avgöra om du använder plywood eller fasta typer. Välj ½ in-¾ i trä om du planerar att sätta en ram runt det. För ramen, ¼ i tjock borde räcka, välj band som redan har spår och tungor för enklare montering. Om du tänker använda en router för att skapa sig en ram, välj en tjockare typ av trä. Runt en tum till 1 ska vara bra.

  • Ta bort befintlig dörr / s. Skruva loss gångjärnen på skåpdörren / s med hjälp av en skruvmejsel.
  • Mät. Ta bort gångjärnet på gamla skåpet och placera på en bit tidningspapper. Mark skåpdörren storlek med din penna markör. Skär tidningen och använda för mallen. Placera på toppen av arket av trä och spår.
  • Klipp. Använd en bågfil eller router för att klippa ut den nya skåpdörren. Sand med ett medium-papper. Använd en ljus-grade papper för att avsluta slipning.
  • Placera ramen. Om du planerar att använda en router, köpa eller skapa en mall för ramen. Markera trä och tälja detta. Om du planerar att installera ramar, skära bladet av trä du köpt för inramning. Mät och sätta ramen tillsammans. Använd trälim och plats på toppen av den nya ramen. Sätt press genom att placera något tungt på skåpet och ram, eller använd C-klämmor för bättre resultat.
  • Färg / lack. Låt limmet helt inställd innan målning eller lackering. Du kan välja att måla för att passa den nya motivet av ditt kök. Du kan också lack trä att använda naturliga färgen på trä skåp. Om du vill, glasyr träet för att ge det lite textur.
  • Bifoga gångjärnen. För att fästa gångjärnen, rikta dörren med kabinettet och markera det område där du vill placera gångjärnen. Du kan använda olika typer av gångjärn. En populär typ är europeisk stil gångjärn. Dessa erbjuder en slankare utseende och visar inte när skåpdörren är stängd. Skruva fast gångjärnen på skåpdörren, sedan till skåpet.

Det finns också andra sätt att bygga olika stilar av skåpdörrarna. Om du inte är så bra med träsniderier, kan du alltid köpa prefabricerade dörrar som inte kostar så mycket. Kom ihåg att alltid arbeta med säkerheten i åtanke när du arbetar med elverktyg, detta sätt kan du undvika onödiga olyckor. Arbeta flitigt och du ska vara bra.