E2r

Hur man gör en kanin fälla

Om du har en trädgård

Om du har en trädgård, speciellt ett grönsaksland, kan du stöta på några små djur som försöker äta dina produkter och anläggningar. På vissa ställen, kan kaniner inkräkta även på din fastighet. Om du har problem med vissa kaniner på din fastighet, är en enkel lösning som du kan göra för att göra din egen kanin fälla. Det är ett humant sätt att fånga djuret.

Här är vad du behöver göra för att göra en kanin fälla.

  • Få dina material tillsammans. För en mycket grundläggande och billig fälla, få en tung låda plikt kartong. Om du kan hitta en liten trälåda som används för frukt, kan du använda det som bra så länge det är tillräckligt djup. Du kan få rutor från livsmedelsbutiker och lager butiker shopping. Ju tyngre lådan, desto bättre. Du kommer också att behöva en pinne för att stötta upp lådan. Också, förbereda lite sträng. Slutligen kommer du behöva lite mat att kaninen kommer att finna oemotståndlig lura kaninen i fällan. Några exempel är morötter, selleri och vissa sallat.
  • Skär pinne. Få en träbit och snittet är cirka sex till åtta inches lång. Det bör kunna stötta rutan tillräckligt hög så att kaninen kan krypa in, men inte lätt att komma ut.
  • Knyt pinnen till ett livsmedel fälla. Få en bit kraftig sträng, t.ex. vissa fiske sträng. Bind ena änden av snöret till minnet och den andra änden till den bit mat. En robust filial eller en del av en gammal kvast kan fungera.
  • Placera fällan. Nu när du har ditt material för fällan klar, är det dags att ställa upp. Bestäm det område i din trädgård att kaninen tycker att täta. Du kan tala om detta baserat på mängden av kanin spår kvar på marken. Nu, placera maten på marken och täck den med boxen. Nästa, stötta den inverterade lådan på ena sidan med hjälp av träbiten. På så sätt har du en ingång till fällan. Se till att stötta pinnen är robust nog så att den inte kollapsar om kaninen är redan inne i lådan rycka på maten. Det ska inte finnas någon extra sträng så att så snart maten objektet flyttas runt, kommer pinnen automatiskt dras från under att rutan kollapsar på marken fånga kaninen inne.
  • Gör en testkörning. När du har fällan på plats, försöka peta maten inuti. Så snart som den flyttas, borde det inte göra lådan falla ner. Om det inte fungerar, förkorta strängen och prova igen.

Nu när du har placerat fällan på en lämplig plats

Hur man gör en kanin fälla. Få dina material tillsammans.
Hur man gör en kanin fälla. Få dina material tillsammans.

Nu när du har placerat fällan på en lämplig plats, är det dags att vänta och se. I vissa fall kan du hamna fånga andra små djur, såsom ekorrar och opossum. När du fånga kaninen, ta med den till en kvinnojour eller du kan välja att göra det en kanin för familjen. Om du väljer att anta kaninen, kommer det inte att stjäla mat från dig längre.