E2r

Hur man gör en miljövänlig gård

Att ha en miljövänlig gård inte bara sparar energi

Att ha en miljövänlig gård inte bara sparar energi, bidrar den också Moder Natur fylla sina naturresurser. Det tar seriöst engagemang, hängivenhet och en hel del hårt arbete för att få en miljövänlig gård. Flytta bort från ditt beroende av arbetsbesparande anordningar, elverktyg, moderna gödningsmedel, bekämpningsmedel och herbicider till naturliga metoder, verktyg och lösningar kan ta lite tid att vänja sig. Den initiala investeringen kan vara stora men utdelningen kommer att vara värt det. Din gård och trädgård kommer att vara grönare, kommer dina växter och träd bli friskare och du kommer att ge en naturlig livsmiljö för fåglar och nyttoinsekter och du kommer att kunna spara på verktyg och resurser.

Tipsen nedan beskriva hur du kan förvandla din trädgård till en miljövänlig en.

  1. Förbättra villkoren för din jord genom att blanda din matjord med organisk kompost. Detta kommer att minska markpackning och bidra till att förbättra luftning och dränering. Täck jordytan med organisk kompost. Det kommer att frigöra välgörande organiskt material i marken, reglera marktemperatur, förebygga erosion och avdunstning. Detta innebär att du kan spara på vatten och ge skydd till dina växter.
  2. Känn din klimatzon och välja växter som rekommenderas för ditt område. Välj inhemska växter som kommer att frodas i sin naturliga omgivning. Exotiska växter och importerade träd och prydnadsväxter kan se bra ut i en trädgård, men dessa växter kräver ständig vård och kemiska gödningsmedel och kan även publiken och döda inhemska växter. Vid sin värre, kan de vissnar och dör efter en säsong.
  3. Observera hur solen skiner på din trädgård vid olika tider på dagen. Vissa växter kräver konstant solsken medan andra växer bäst i skuggan. Plantera träd runt ditt hus för att ge skugga och skyddar om från solen på topp. Detta kommer att hjälpa till att hålla huset svalt på sommaren. Använd träd för att ge täckning för skugga-älskande växter och de som behöver delvis solsken. Plantera lövträd på den södra sidan av ditt hus. Detta kommer att bidra till att minska dina kostnader luftkonditionering på sommaren och hjälpa värma ditt hus på vintern genom att låta solen igenom. Barrträd planterade i den nordvästra delen av din trädgård kommer att blockera hårda vintern vindar för att sänka dina uppvärmningskostnader.
  4. Minska din vattenförbrukning genom att installera dropp linjer istället för sprinkler. Lägg kompost runt dina växter för att minska vatten avdunstning. Du kan också spara regnvatten i tunnor och använda den för att vattna dina växter. Täck faten med nät för att förhindra att myggor från avel.
  5. Använd kompost och organiska gödselmedel för att mata dina växter och träd. Gräsklipp, prunings, grönsaker och skal frukt, te påsar, löv och blommor och strimlade tidningar kan göras till rika kompost.
  6. Vissa växter och blommor är naturligt insekter och trädgård myggmedel skadedjur. Prata med din lokala trädgård leverantör och söka efter sådana växtsorter som är inhemska på ditt område. Använd blommande växter och buskar som kommer att locka nyttiga insekter och djurliv som kommer att äta och döda skadedjur.
  7. Bekämpa ogräs genom att dra dem upp så snart de dyker upp. Låt inte dem att mogna och producera frön. Gräv upp de som har löpare och lägga till dem i din kompost bin. Sprida löv mögel och bark kompost hjälper också bekämpa ogräs.
  8. Minska energiförbrukningen och utsläppen med hjälp av en elektrisk gräsklippare eller köpa en manuell gräsklippare istället. Du får lite motion medan du håller din trädgård snyggt och trim. Använd en kratta eller en gård kvast istället för en lövblåsare.
Hur man gör en miljövänlig gård. Förbättra villkoren för din jord genom att blanda din matjord med organisk kompost.
Hur man gör en miljövänlig gård. Förbättra villkoren för din jord genom att blanda din matjord med organisk kompost.

En miljövänlig gård hjälper spara energi och skydda naturresurserna. Det kommer att ge dig en hel del besparingar genom minskad energiförbrukning och lägre underhållskostnader. Inte bara kommer du att ha en snygg trädgård, du också ge en naturlig livsmiljö för nyttiga insekter och djurliv, minska föroreningar, bevara vatten, och viktigast av allt, ge en säker och hälsosam miljö för människor och djur.