E2r

Hur man gör en spaljé för pumpor

Göra en spaljé för växter som växer genom vinstockar är en bra idé

Göra en spaljé för växter som växer genom vinstockar är en bra idé, eftersom det skulle hjälpa dig att maximera utrymmet i din trädgård. En av de växter som skulle kunna använda en spaljé är pumpa. När du gör en spaljé, måste du se till att de tjänster som adekvat kunde bära vikten av pumpa, och att du kan faktiskt styra tillväxten av vinstockar utan att orsaka blåmärken eller skador frukterna. Om du är ute efter att hitta hur man gör en spaljé för pumpor, här är de steg du kan följa:

  1. Få två bitar av stängselstolpar, både om 6 meter hög. Begrava dem cirka 2 meter djup, på ett avstånd av fyra meter från varandra. För att säkerställa att de stängselstolpar verkligen säker, kan du hälla snabbtorkande cement ner i hålet. Vänta tills det torka (ca en hel dag) innan du gör nästa steg.
  2. Pund i spik framför stolparna. Dessa spikar bör avstånd 4 inches bort från varandra, går upp tjänsten vertikalt. Låt om ¾ till ½ tum av spiken sticka ut efter, du skulle hänga ledningar från dessa utskott.
  3. Få tunga tråd att hänga från de utskjutande spikar. Från botten, fast kabeln vid första spiken på första inlägget, vrida det runt spiken två gånger. Därefter drar den tråd mot botten spiken i den andra stolpen och säkra kabeln på den platsen.
  4. Säkra kabeln från spiken på en post till spiken i den andra posten, går upp stolparna gradvis. Se till att tråden är tät och hård mellan stolparna, vilket är den plats där du kommer att stödja vinrankorna där pumpa kommer att växa.
  5. När ledningarna är säkra mellan de två tjänster, kan du plantera dina pumpafrön i det område där de skulle växa till dessa trådar. Du kan plantera dessa frön på både fram-och baksidorna av nätet. Du skulle behöva styra vinstockarna mot trådarna, du kan bifoga dem med snöre eller garn.
  6. När pumpor börjar växa, kan du knyta remsor av tyg mellan de två tjänster, stödja varje frukt. Detta kommer att bidra till att kablarna inte kommer att ge, så frukten kommer tillräckligt höll upp. Du kan också använda gamla strumpbyxor för detta ändamål.
Hur man gör en spaljé för pumpor. Få två bitar av stängselstolpar, både om 6 meter hög.
Hur man gör en spaljé för pumpor. Få två bitar av stängselstolpar, både om 6 meter hög.

Denna typ av spaljé är bäst för pumpa sorter som inte är för stora. Se till att du försiktigt styra vinstockarna i trådarna, försiktigt så att inte misstag bryta dem. Dessutom, se till att du böjer ändarna av tråden i, för att undvika eventuella utskjutande som eventuellt kan minska eller avvecklas dig.

Minns att använda tråd lämplig för storleken på pumpa som du planerar på att få. Hönsnät kan vara lämpliga för mindre pumpa sorter, medan tunga trådgaller stängsel är bäst för användning för medelstora till stora sorter. Lycka till, och glad pumpa plantering!