E2r

Hur man gör ett hus miljövänlig

I ett försök att skydda miljön

I ett försök att skydda miljön, har du förmodligen bytt till gröna produkter och har dikade en livsstil som är miljömässigt ohälsosamt. Men hur är ditt hus? Stöder det dina gröna insatser? Tänk på att ditt hus har en stor potential för att bli en miljö beskyddare. Lyckligtvis finns det massor av sätt att maximera denna potential. Följande är bara några av dem.

Överväg att använda solenergi

Hur man gör ett hus miljövänlig. Överväg att använda solenergi.
Hur man gör ett hus miljövänlig. Överväg att använda solenergi.

Överväg att använda solenergi. Solen är en effektiv och miljövänlig kraftkälla. Även om den initiala installationen kostnaden för solenergi system kan vara dyrt, den månatliga besparingar du får från det så småningom kommer att täcka kostnaderna. I själva verket, om du genererar mer solenergi än du behöver, kan du sälja överskottsenergin till elbolaget. Men i fall ditt område speciellt inte får tillräckligt med sol för att driva hela huset, kan du välja i stället för att använda solenergi för vissa aspekter av ditt hus. Solar varmvattenberedare är bra exempel. Om du är i ett blåsigt område, kan du också utforska möjligheten att byta till vindkraft.

Använd kompakta lysrör. Dessa typer av lampor förbrukar mindre energi och därmed hjälpa dig att spara pengar. Vad är ännu bättre är att de är ljusare än vanliga lampor. De kan pågå upp till tio år och finns i olika watt-tal.

Köp energisparfunktioner apparater

Köp energisparfunktioner apparater. Om möjligt, ersätta en del eller alla dina apparater med energisparfunktioner apparater såsom de som har Energy Star-märkena. Även om dessa typer av apparater kommer att kosta dig mer, kommer de att hjälpa dig att göra besparingar i det långa loppet. Slå upp på Internet och försöka leta efter energisparfunktioner apparater.

Använd miljövänliga byggmaterial. Om du fortfarande bygga ditt hus eller i färd med att remodeling det, nu är den bästa tiden att göra det miljövänligt. Istället för att använda vanliga byggmaterial, prova att använda material som inte har några giftiga kemikalier. Du kan till exempel välja en naturlig anti-pest trä som substitut för kemiskt behandlat anti-skadedjur trä som är skadliga för hälsan. Naturliga och säkra alternativ kan vara dyrare, så det är bäst att noggrant beräkna de material du behöver för att undvika att köpa mer än vad du behöver. Försök till forskning för butiker som erbjuder den bästa gröna byggmaterial.

Låt luft att komma in i huset. Undersökningar visar att inomhusluften ofta är mer förorenad än utomhusluften. Detta beror på de kemikalier och föroreningar som kommer från byggmaterial, möbler, målarfärg, mattor och en massa andra föremål i huset. Så om möjligt, öppna de flesta, om inte alla, hus fönster och låt luften komma igenom. Om fönstren är alla stängda, kommer den förorenade inomhusluften orsaka mögel och mjöldagg och eventuellt sjukdomar.

Fixa ditt VVS-system. Du måste också ta del av ditt vattensystem och se till att det förhindrar vattenspill. Om du behöver installera vattenfilter och förbättra din VVS, vänligen gör det. Spara vatten kommer att bidra mycket till att bevara miljön.


Det finns flera andra saker du kan göra för grönt upp ditt hus

Det finns flera andra saker du kan göra för grön upp ditt hus. I själva verket kan du omforma ditt hus för att göra den mer miljövänlig. Detta kräver att du punga ut en viss mängd, men det är definitivt ett steg närmare en sundare miljö.