E2r

Hur man gör flytande tvål

Tvål är något som varje familj behöver ha till hands

Tvål är något som varje familj behöver ha till hands. Om du inte har tillräckligt med tid för att göra en snabb körning till affären varje gång din tvålpump tar slut, kan du göra lite flytande tvål från hem och hålla en praktisk försörjning. Flytande tvål är väldigt lätt att göra, även från bekvämligheten av ditt eget hem. Flytande tvål är något som kan användas i nästan alla typer av behållare eller pump. Den kan också göras in med olika dofter och färger också. Nedan följer en kort beskrivning om hur du gör din egen flytande tvål.

Hur man gör flytande tvål. Tvål är något som varje familj behöver ha till hands.
Hur man gör flytande tvål. Tvål är något som varje familj behöver ha till hands.

Göra tvål kommer att kräva användning om en stor pott så att du kan smälta ingredienserna. Många människor skulle rekommendera att du använder en dubbel panna eller hålla grytan som ni kommer att göra tvålen i, i en annan kastrull så det inte bränner eller ingredienser scorch.

Den blandning som du ska använda för din tvål kommer att omfatta 40 oz. destillerat vatten och 5,5 oz. kaliumhydroxid. Detta kommer att kombineras i potten och det kommer som behövs för att värmas till ca 120 grader.

Se till att du har en annan kastrull hands så att du kan göra en blandning av olika oljor. Du kommer att behöva 16 oz. av en bas olja, 7 oz. av någon form av väldoftande olja, oavsett doft du föredrar. Efter att ha fått det blandade tillsammans, du kommer då att behöva blanda 2 oz. Av borsyra tillsammans med 10 ml destillerat vatten som kan finnas i din lokala livsmedelsbutik ön. Denna blandning är sedan att gå till måste blandas till 120 grader som den tidigare blandningen.

När båda blandningarna har värmts till rätt grader

När båda blandningarna har värmts till rätt grader. Det är inte svårt alls att göra din egen flytande tvål.
När båda blandningarna har värmts till rätt grader. Det är inte svårt alls att göra din egen flytande tvål.

När båda blandningarna har värmts till rätt grader, kommer ni då att blanda både den andra blandningen och den första tillsammans. Detta skulle vara bäst med en träslev, eftersom de kommer att bli ganska tjockt. Efter det att blandningen tjocknar tillsätt 3 oz. av en doft. Om du vill göra tvålen en viss färg kan du göra det vid den här tiden. När du har slutfört den första par steg, ta blandningen du har gjort och lägga in lite destillerat vatten för att späda ut det du redan har gjort. För den första dagen av att göra tvål, du kommer att vilja se till att du rör om tvål på timbasis. Den andra dagen du helt enkelt låta blandningen svalna. Detta kommer att behöva göras i ca 2 dagar. När alla steg har gjort, du då helt enkelt hälla blandningen i behållarna eller de pumpar som du vill.

Det är inte svårt alls att göra din egen flytande tvål

Det är inte svårt alls att göra din egen flytande tvål. Det tar bara ett par artiklar och en liten bit av ansträngning för din räkning. Gör din egen tvål kommer hjälpa dig att spara tid och pengar när det gäller att göra en resa till butiken.