E2r

Hur man gör högkvalitativa biodiesel

Biodiesel kommer inte bara att bidra till att göra atmosfären mycket jord vänligare, kan det göra även bilens motor körs bättre. Således, med hjälp av detta som ett alternativ till den traditionella energikälla är som att slå två flugor i en smäll --- det är bättre för både dig och din bil. Biodiesel är mycket lätt att göra. Överraskande, de flesta av de saker du behöver för att få din bil att köra på biodiesel finns i ditt eget hem.

Nedan följer några tips att göra högkvalitativa biodiesel:

Blandning grönsak med petroleum diesel

Hur man gör högkvalitativa biodiesel. Blandning grönsak med petroleum diesel.
Hur man gör högkvalitativa biodiesel. Blandning grönsak med petroleum diesel.

Blandning vegetabilisk olja med petroleum diesel har ett syfte. Vegetabilisk olja är en mycket tjockare, som du bör veta. Och om du lägger till denna rena blandning till bilen, det finns en möjlighet att det kan förstöra bilens motor. Därför skulle blanda lite bensin-diesel till det låter som en bra idé. När man blandar dessa två poster tillsammans blir grönsaker tunnare och därmed strömmar in i förbränningskammaren mer fritt.

Människor har olika nyckeltal för blandning grönsaker med petro-diesel. Vissa blanda ungefär en del vegetabilisk olja till tio delar petro-diesel eller vice versa. Vissa skulle först förvärma blandningen, medan andra inte gör det längre. Detta är faktiskt ett personligt val. Vill notera dock att det kommer att finnas vissa effekter till din bil i det långa loppet. Du måste veta vad som är bäst för din bil motor innan man beslutar om rätt typ av blandning. 5-cylindrar, till exempel, har hårdare motorer, så en starkare förhållande vegetabilisk olja kontra petro-diesel kommer förmodligen att vara drägligare för det.

Denna process är ännu renare och en hel del eko-vänligare än att gå vanlig bensin-diesel hela vägen.

Blandning vegetabilisk olja med lösningsmedel

Om du inte gillar att använda bensin-diesel

Om du inte gillar att använda bensin-diesel, kan du fortfarande använda vegetabilisk olja i bilen, förutsatt att du blandar det med något annat lösningsmedel. Denna process kan kräva viss varsam hantering eftersom du kommer att göra med kemikalier. Du bör ha rätt verktyg och objekt att göra din blandning. Du måste också göra det på ett säkert ställe, som en bakgård kök, utom räckhåll för barn.

Om du inte gillar att använda bensin-diesel. Blandning vegetabilisk olja med lösningsmedel.
Om du inte gillar att använda bensin-diesel. Blandning vegetabilisk olja med lösningsmedel.

Du kan använda lösningsmedel som en färgborttagningsmedel, naftalen bollar eller terpentin. Du kan också använda blyfri bensin, om du vill. Även använda detta på egen risk, eftersom det kan finnas vissa långsiktiga effekter på motorn. Gör din forskning innan du gör detta.

Att gå med ren vegetabilisk olja

Den renaste och mest ekonomiska sättet är att använda ren vegetabilisk olja som biodiesel. Men innan du kommer att kunna göra detta, vissa ändringar måste göras i din motor tank. Du måste passa en enda tanksystem och ersätta spridare med pluggar som har optimerats för vegetabilisk olja användas. Du kommer också att titta på att ändra din bränsleuppvärmning.
Denna process kan låta som en hel del arbete och kostnader, men på lång sikt bör det vara mer effektivt och så mycket mer praktiskt för dig.