E2r

Hur man gör räcken för en spiraltrappa

En spiraltrappa är en mångsidig komponent i varje hus

En spiraltrappa är en mångsidig komponent i varje hus. Den förbrukar mindre golvyta jämfört med traditionella trappan. Med utvecklingen av ny design och material som används för att skapa en spiraltrappa, har du friheten att välja den typ som passar temat, systemet och design av ditt hem. Med tanke på att du bygger din egen spiraltrappa för budgetramarna, är du inte avsätta behovet av att skapa en stabil ledstång att gå med den. Du kan skapa staket eller räcken för din spiraltrappa av trä, järn eller metall, och även av en polyuretan rör. En spiraltrappa kräver en ledstång som är böjd, och det är där utmaningen börjar om du inte köper färdiga räcken. Du behöver en böjning eller Tauring maskin för att skapa en ledstång för dina metall trappor eller trä trappa. Denna maskin är ganska dyrt, vilket hyra utrustning kommer att vara en bra idé.

En praktisk och kreativ alternativ skulle vara att göra räcken av vattenledning eller polyuretan rör. Du kommer inte att behöva en maskin för att få detta material böjd, eftersom det är naturligt böjd eftersom den innehåller spole. Följande steg kommer att hjälpa dig att bygga en väggmonterad räcke för spiraltrappa.

  1. Förbered material såsom polyuretan rör, stuprör, lattor trä, speciellt tyg eller läder, elektriska ledningar, fästen vägg, och epoxi.
  2. Binda polyuretan röret på väggen med elektriska ledningar och fästen vägg. Det måste vara ordentligt fastsatt i väggen för att motstå tunga laster. Den idealiska diameter dina räcken är 40mm och inte mer än 45 mm för att möjliggöra fast och enkelt grepp. Lämna ett utrymme på 40 mm till 60 mm mellan räcken och väggen.
  3. Sätt i träreglar i den nedre änden av röret. Tryck läkten i som ett paket för att enkelt passa in dem i röret. Häll epoxi in i den övre änden av röret tills den når träreglar vid den nedre änden. Sätt in en annan bunt av trä reglar i den övre delen av röret med epoxi hälls i den. Frikostigt häll i mer epoxi och låt det härda.
  4. Vassa kanter bör undvikas, och för att slutföra din räcken, behöver du en böjd dräneringsrör att fästa till slutet av ledstången. Använd epoxi för att säkert koppla den på plats.
  5. För sista handen, kan du täcka dina räcken med en specialitet tyg eller läder med en färg som framhäver din trappa.

Räcken är viktiga komponenter i en trappa

Hur man gör räcken för en spiraltrappa. Binda polyuretan röret på väggen med elektriska ledningar och fästen vägg.
Hur man gör räcken för en spiraltrappa. Binda polyuretan röret på väggen med elektriska ledningar och fästen vägg.

Räcken är viktiga komponenter i en trappa, och designen överväganden bör alltid innehålla säkerhetsfrågor. Det du inte är säker med dina färdigheter i att skapa ledstänger inte tala om en spiraltrappa, överväga att köpa kit spiraltrappa från tillverkare som du enkelt kan installera på egen hand, eller så kan du anlita en entreprenör för att göra jobbet åt dig. Ta dig tid att titta på olika konstruktioner av spiraltrappor som skulle passa kraven i ditt hem. Du kan hitta ett antal handledare beslutsfattare som kan rymma dina specifikationer, och sedan kan du införliva dina idéer på design, inklusive ståndare som stöder ledstången, som du inte kunde göra med de kreativa räcken polyuretan rör.