E2r

Hur man gör tyg spärrbädd täcker

Om du är orolig för dammkvalster

Om du är orolig för dammkvalster, mögel, bakterier och andra små allergener i din säng och hur de kan påverka din hud och luftvägar, då du kommer definitivt att uppskatta det, en trasa barriär för din säng gjord av ekologisk bomull. Detta kan vara att lager av försvar som kommer att se till att du inte längre behöver oroa sig för dessa mikro-hot. Nu kan du förmodligen köpa denna typ av sängöverkast på din lokala hem leverans center men gör komma ihåg att eftersom det är ekologisk, kan det kosta en hel del. Inte oroa dig om. Du kan skjuta två flugor i en smäll genom att helt enkelt göra det själv. Tekniskt sett är bara en grundläggande kunskap om sömnad krävs. Du behöver inte ens en symaskin eftersom de täcker du kommer att göra kan vara handsydda. Här är en guide att följa.

Hur man gör tyg spärrbädd täcker. Gör örngott eller fall.
Hur man gör tyg spärrbädd täcker. Gör örngott eller fall.
  • Mät din säng. Alright, det viktigaste först, mäta hela dimensioner av din säng från och med längden och bredden. Se till att mäta sängen hela vägen till kanten av madrassen och i hörnen. När du har de exakta mått, kommer du att veta hur mycket organiskt material du behöver. Inköp därefter.
  • Gör snittet. Nästa steg blir att skära tyget. Basera den på mätningar av din säng. Du kommer att vilja skära två identiska tygbitar. Detta eftersom du kommer att vara dubbelt banka överkast.
  • Börja sy. Sy båda tygstyckena ihop i kanterna. Du kommer definitivt vill nåla ihop dem först så att du inte av misstag inte sy fel ihop kanterna. Hur som helst, när du är klar med att sy kanterna, kommer det att vara dags att mäta tyget igen. Men den här gången, är du mått för de elastiska band som du kommer att sömmar i hörnen.
  • Lägga ut det. Lägg din dubbelsidig tyg täcka på din säng och stift den vid varje hörn på sängen. Gör en blyertsmarkering att avgöra hur länge ett elastiskt band som du behöver och var man kan sy på.
  • Sy elastiska band. Avlägsna trasan locket från säng och skär ut de elastiska banden baserade på specifikationerna du fastställt. Du behöver 4 totalt för alla hörn av sängen. Sy första elastiska band som förskrivits av din penna på locket. När det är klart, upprepa processen för de övriga tre hörnen. När de är klar, montera locken på sängen för att se om den passar perfekt. Gör justeringar om det behövs.
  • Gör örngott eller fall. Mät din kudde. Ta del av mätningen. Klipp två bitar med måtten du tog från samma organiska material. Placera tyg tillsammans med insidan ut. Sy dem i sömmarna på 3 sidor. Lämna en sida öppen. Den sida lämnas öppen bör vara den kortare sidan av rektangeln. Vänd kudden sidokåpan rätt ut och sätta in kudden för att se om några justeringar bör göras.

Nu när din ekologisk säng barriär har gjort upp, kan du sova nu gott utan risken för försvårande din allergi eller skada huden.