E2r

Hur man gör vatten färger

Vatten färger är ett bra sätt att skämma bort ditt barns kreativa sida

Vatten färger är ett bra sätt att skämma bort ditt barns kreativa sida. Eftersom barn tenderar att använda vatten färger i stora doser, är det ibland bäst för dig att göra din egen och hoppa över dyra färg uppsättningar. Göra egna vatten färger är ett enkelt och billigt aktivitet vars huvudsakliga ingredienser är vanligtvis rätt hemma. Här är hur.

Hur man gör vatten färger. För ljusare färger.
Hur man gör vatten färger. För ljusare färger.
  1. Bas. För att skapa basen för vattnet färg, måste du kombinera ättika med bakpulver. Placera dessa i en liten kruka eller skål och använd en sked för att blanda ihop ingredienserna. Naturligtvis kommer bakpulver och ättika reagera med varandra. Du måste tillåta skumbildning och bubblande att avta innan du lägger i nästa ingredienser. När bubblande har stannat och syra - bas blandning har stabiliserats, lägg i en tesked majsstärkelse och glycerin. Använd sked att röra ingredienser tillsammans tills inga klumpar finns.
  2. Tillsätt färgen. Scoop en eller två matskedar av blandningen och lägg den i en separat skål eller behållare. Lägg sedan i färg. Du kan använda karamellfärg för blandningen. Lägg i några droppar tills du får de nyanser som du behöver för uppsättningen. Generellt bör du ha minst de primära färgerna som är rött, blått och gult, samt de sekundära färger som grönt, lila och orange. Också lägga till i vita och svarta färger. Se till att dessa färger inte kombinera. Efter tillsats av karamellfärg för varje specifik färg, se till att använda en ny och ren plåt för att hålla färgerna från tidigare partier från att kombinera och vrida lerig.
  3. Förvaring. När du har alla basfärger, är nästa steg att placera färgerna i små och återförslutningsbar flaskor. Håll flaskorna lagras i en sval och torr plats. Du kanske märker att vattnet färger kan spricka mer än de vanliga köpta färgerna lagra vatten, särskilt när blandningen redan har torkat ut. Detta är normalt och påverkar inte kvaliteten på de färger som vattnet färger gör whne kombination med fukt eller flera droppar vatten. Dessa vatten färger kommer att pågå i flera månader, och kan göras i stora serier. Kom bara ihåg att lägga några droppar vatten om färgerna inte ska användas under en längre tid.
  4. För ljusare färger. Om du befinner dig med ett begränsat lager av karamellfärg, kan du kombinera karamellfärg för att skapa het färger som du vill. Om karamellfärg inte producerar tillräckligt starka färger för dina barns konstverk, kan du också använda Kool Aid pulver, som ger mycket starka och klara färger. Dessa kommer också luktar mycket söt, men måste begränsas tätt för att förhindra att myror från fest på vattnet färger.

Njuta konst och främja ditt barns kreativitet samtidigt som förblir i en budget behöver inte vara omöjligt. Genom hemlagad vatten färger, kan du låta ditt barn att måla så mycket han vill.