E2r

Hur man håller sniglar ur din trädgård

Sniglar och små sniglar är hermafroditiska blötdjur som älskar fuktiga förhållanden. De utför förstörelsen av din trädgård under natten och sällan under dagen. De kan äta så mycket som 40 gånger sin egen vikt per dag. Sniglar är en trädgårdsmästare värsta fiende, eftersom de attackerar många olika grönsaker och växter. De tar en viss glädje i att äta unga skott och blad som är nära marken. De har ofta också rikta underjordiska lökar och stora rötter, och de kommer att äta jordgubbar, meloner och någon frukt som de kan nå. På våren när vädret är kallt och blött, sniglar komma ut ur marken för att attackera de unga anbud blad i din trädgård. Det är viktigt att bli av med dessa parasiter tidigt på våren när de förökar sig snabbt, i genomsnitt runt 500 födslar per säsong.

Du kan berätta att du har sniglar från blanka spår deras slem lämnar på vägen. Lyckligtvis finns det flera effektiva sätt att håller sniglar ur din trädgård.

Hur man håller sniglar ur din trädgård. Låt naturen göra jobbet.
Hur man håller sniglar ur din trädgård. Låt naturen göra jobbet.

Låt naturen göra jobbet

En lösning för att hålla sniglar ur din trädgård är att attrahera och skydda sina naturliga fiender. Igelkotten, en argbigga, fåglar, grodor och paddor är alla dina allierade i kampen mot den gemensamma fienden. För att hjälpa naturen, lämna vissa delar av din trädgård i träda. Du kan också installera lite vatten fläck eller damm för att locka grodor och paddor. Ett annat alternativ är att låta höns och ankor allemansrätten din trädgård på hösten. De äter mogna sniglar som annars skulle återge tidigt följande vår.

Traditionella tekniker

En favorit gammalt trick för att bli av med sniglar är att placera en maträtt med en liten mängd öl nära marken i slug-angripna området. Sniglar är av naturen berusade, vilket kommer att locka de flesta av dem, och många av dem kommer att drunkna, hålla sin befolkning nere till ett minimum. Du kan också placera en barriär mellan dina växter och sniglar genom att sprida slipmaterial runt dina växtbäddar. Aska, sand, kaffesump och sågspån är alla lämpliga slipmedel för att hålla sniglar ur din trädgård. Den olägenheten med denna metod är att det måste upprepas efter varje regn.

Traditionella tekniker. Vetenskap till undsättning.
Traditionella tekniker. Vetenskap till undsättning.

Vetenskap till undsättning

Du kanske föredrar att vända sig till mer moderna metoder och ta hjälp av nyare teknik. Bland dessa nya lösningar, kommer du att hitta nematoder. Nematoder är rovdjur, mikroskopiska maskar som dödar trädgård skadedjur som sniglar och cutworms. Nematoder säljs i pulverform som kan spädas i vatten och sprids på trädgården på våren eller på hösten för att hålla sniglar ur din trädgård för en hel säsong.
Annan välkänd metod som används av många trädgårdsmästare är metaldehyd. Detta gift är mycket effektiv, men är också något farligt för andra djur som kan intar det så det är viktigt att vara försiktig om du väljer denna metod.