E2r

Hur man håller vägar ogräs gratis utan besprutning

Ingen trädgård eller landskapet är komplett utan vägar strukturerade för säker och enkel åtkomst. I en trädgård, kanske du vill att dessa vägar att slingra och utformas med utseendet av naturliga korridorer, visuellt tilltalande och funktionell. Kanske i en mer utilitaristisk inställning du skulle vilja vägar som blir mindre beroende av estetik och mer på funktionalitet. Oavsett dina behov, är en av de enklaste sätten att uppnå både estetik och nytta för att hålla vägar ogräs fri och fritt från hinder.

Rensa bort hinder kan vara en fråga om att helt enkelt ta bort dem, här är hur man håller vägar fria från fula ogräs utan att ta till miljöskadliga, hårda och eventuellt giftig kemiska sprayer.

  1. Förbered området av den föreslagna vägen och dess gränser. Du kommer att behöva några grundläggande trädgårdsredskap som en hacka, kratta och spade, handskar trädgårdsarbete och skottkärra.
  2. Slutförande av din väg kräver material för att täcka den exponerade jorden. Dessa kan vara gamla tidningar, svart plast lakan tall halm, bark eller kompost, ärt grus eller lava eller flod sten.
  3. Om att bygga en väg från början, är det viktigt att rensa vägen initialt genom hackning eller dra alla gräs och ogräs och ta bort stenar och kvistar. Om du arbetar med en tidigare konstruerad yta som en konkret gångväg, rensa öppna skarvar och omgivningen på samma sätt.
  4. Hoe och kratta det nyligen blottade jorden till en slät och jämn yta.
  5. Täck rensas ytan med ett tjockt lager av gamla tidningar och / eller ett skikt av tung svart plast, kapning och formning som krävs för att ta i hela vägen eller gränser. Dessa material kommer att tillhandahålla ett medium som är praktiskt taget ointaglig för ogräs.
  6. Säkra plast eller tidningen när du arbetar med sten eller block.
  7. När du har säkrat hela området täcker den exponerade tidningspapper eller plast med ett tjockt lager av tall halm, bark eller annat kompost, ärter grus eller ditt val av sten. När du väljer råmaterial för efterbehandling täcker, tänk på att kompostmaterial och bark kan flytta eller flyta med en stor mängd regn eller avrinning. Lava Rock kan vara skarp och instabil eller besvärlig för promenader.
  8. Den promenad eller vägen kan alternativt blandas med stora plattor av förformade konkreta former eller stenplatta, med valfri murbruk eller grus mellan varje sten.
  9. Tänk dig en gräns gräs vid kanten av din väg för att förhindra intrång gräs eller ogräs.
Hur man håller vägar ogräs gratis utan besprutning. När du har säkrat hela området täcker den exponerade tidningspapper eller plast med ett tjockt lager av tall halm.
Hur man håller vägar ogräs gratis utan besprutning. När du har säkrat hela området täcker den exponerade tidningspapper eller plast med ett tjockt lager av tall halm.

Ogräs är envis och kan dyka upp i anmärkningsvärt ogästvänliga platser. Övervaka tillbaka tillväxten av ogräs i sprickor, mellan klippor och bland spridning kompostmaterial. Dra nyligen grodda ogräs medan de är små med ingen djupt rotad fotfäste. Eller använd ett ogräs eater eller annan trimmer till "nyp dem i sin linda."