E2r

Hur man installerar ekgolv

Saker du behöver installera någon hård trägolv är en gummiklubba, en cirkelsåg eller en geringssåg fungerar bäst, en pneumatisk golv spikpistol och naglar, en krita linje, penna och inramning torget, regeldetektor, en låda med 16 öre naglar , katter klo, måttband, damm mask, matchande trä kitt, distanser, en slipmaskin, en hammare och en spik set, ett slagkloss och naglar finish.

Hur man installerar ekgolv. Ta din inramning torg och bestämma squarest väggen.
Hur man installerar ekgolv. Ta din inramning torg och bestämma squarest väggen.

När du installerar något hårt trägolv alltid låta vänja golv produkten till klimatet i rummet du installerar det genom att placera den i rummet för 3-4 dagar, är det bäst att öppna lådorna.

Innan du installerar golv golvet måste prepped. Undergolvet måste vara minst 3/4 "(OSB) spånskiva. Om spånskivor är redan på plats borra ett litet hål för att bestämma tjockleken på spånskivor, och leta efter betyg som vanligtvis tryckta på spånskiva . den undergolvet måste vara ganska jämn. Nail några platser på undergolvet till reglar som verkar svaga eller göra knarrande ljud. Slipa golvet. Lägg ner din underlayment, om det krävs av din produkt.

Sedan måste du bestämma om basen styrelser måste tas upp, ersatt, eller lämnas på plats. Vanligtvis basen styrelser som redan finns är en 1/4 "eller mer från undergolvet. Om du kan hålla från att ta bort golvlister. Om inte, så måste du använda din katts klo att försiktigt ta bort eventuella golvlister. Vara mycket försiktig, eftersom du inte vill skada väggarna Om du behöver ta bort socklar, kontrollera att se om du kan rädda dem,. om inte, socklar är ganska billigt.

Ta din inramning torg och bestämma squarest väggen

Hur man installerar ekgolv.
Hur man installerar ekgolv.

Ta din inramning torg och bestämma squarest vägg. Detta kan göras genom att placera fyrkant i varje hörn. Ta del av webbplatsen linjer i rummet och hallar. På den längsta göra en krita linje 1/4 "från väggen, kommer detta att vara en vägledning för resten av rummet. Längs sidan krita linje inför ett avsnitt av golv med tungan vänd rummet. Därefter pre- borra ett hål om en tum av produkten på båda ändarna och ca 12 inches isär. sedan hammare Slutför spikar i guiden, och använd en spik Ange för att ange naglarna. Gör guiden går hela längden av rummet. Ta trä kitt och täcka naglarna.

Placera nu sektionsfördjupningen till guider tungan använda en kortare bit för detta avsnitt för att göra golvet ser vacklade. Mixa och matcha lådor att lägga till färg och slumpmässighet till ditt golv. Beroende på vilken typ av pneumatiska spikpistol du kan behöva fortsätta med förborrning och avsluta spikning annan rad, eller du kanske kan använda din pneumatiska spikpistolen. Placera spikpistol mot produkten och slå den med en hammare. Blanda plankorna så att det ger ett unikt utseende på golvet.

Sedan några rader kan du behöva Förborra hålet och använd kitt beroende på golv spikpistol, eftersom det kommer att bli svårt att slå på spikpistol med hammaren utan att träffa väggen. För den sista raden mäta avståndet från väggen till plankan på golvet. Subtrahera en rörelsefog beroende på produkt. Skär planka med en såg, se till att du använder en rekommenderad klinga för den produkt du installerar. Med hjälp av en bit av planka mot väggen, använd din spett och tryck på plats. Installera övergångar, styrelser bas och skor gjutning.