E2r

Hur man installerar en fransk avlopp i en grus utfart

En fransk drain är en typ av dräneringssystem som är gjord av rör

En fransk drain är en typ av dräneringssystem som är gjord av rör. Den övre delen av denna dräneringssystem är täckt med grus. Dessa används främst för att hindra vatten från att förstöra husgrunder och byggnader. Om du vill installera en fransk avlopp på grus uppfart, det finns vissa steg som du kommer att vilja följa.

Här är de steg som du kan följa om du vill installera en fransk avlopp i en grus utfart:

  • Material som du behöver. De material som du måste installera en fransk avlopp i en grus uppfart är PVC-rör, spade, plocka ax, torr linje, lim för rörledningar och vissa insatser. Du kommer att kunna hitta dessa objekt i din lokala järnaffär. Antalet rör du behöver beror på hur länge din dike kommer att bli.
  • Välj en plats. Bestäm var du ska placera den franska avloppet. Välj inte en plats som är mycket nära ditt hem eftersom dränering kan skada grunden undertill. En annan sak att vara försiktig med är där vattnet kommer att omdirigeras när du installerar franska avlopp. Du kan styra bort det från ditt hus, men vara säker på att vattnet inte kommer att rinna ut till dina grannar egendom.
  • Framställning. Använd insatsen för att bestämma positionen för den franska avloppet. Placera en insats på varje ände. Om dräneringssystem som du ska installera är längre än 50 meter, måste du sätta en andel var 50 meter. Använd din spade för att gräva upp ett dike där du kommer att placera rören. Djupet och bredden av diket bör bara vara tillräckligt för att tillgodose det rör som du ska installera.
  • Förbered PVC-rör. Använd röret lim för att koppla ihop PVC-rör tills rören är så länge som din dike. Vid anslutning, se till att dräneringshålen ligger på rad längs rörledningen. Låt röret limmet torka.
  • Efterbehandling. När limmet på rören är redan torrt, kan du placera PVC-rör på diket som du grävde ut. Placera rören i ett sådant sätt att hålen är vända uppåt. När det finns vatten, rören flöda över på grund av dessa hål. Använd lite grus på din uppfart för att täcka upp rören. Lägg inte för mycket grus över rören. Använd bara tillräckligt för att täcka hela längden av röret, så att det inte kommer att vara synlig.

Hur man installerar en fransk avlopp i en grus utfart. Material som du behöver.
Hur man installerar en fransk avlopp i en grus utfart. Material som du behöver.

Dessa är de steg som du måste följa om du vill installera en fransk avlopp i en grus uppfart. Stegen är verkligen enkelt att göra och du kan göra det själv.

Innan du startar installationen av den franska drain på grus uppfart, kolla om det finns några lokala förordningar som hindrar dig från att installera avloppet. Olika stater och kommuner har olika regler när du installerar något under jord. Du måste kolla med din lokala samhället om du kan installera en fransk avlopp.