E2r

Hur man installerar gångväg belysning: låg spänning och sol belysning

Skapa en fantastisk bana med dessa utomhus lätta alternativ

Belysning en gångväg kan vara en relativt enkel uppgift beroende på vilken typ av ljus som väljs. Det finns två grundläggande typer av lampor som du kan välja för en gångväg. Den första och enklaste är sol ljus , och den andra är låg spänning belysning. Lågspänning lampor kräver lite mer arbete och pengar, men slutet fördelen är större.

Med sol gångväg belysning är din svåraste beslut att välja utseendet på dina lampor. Soldrivna lampor kräver väldigt lite montering, typiskt, du sätter lampan och ljuset är redo för varvet. Eftersom det inte finns några kablar för att ansluta, är sol gångväg belysning valet av de flesta gör-det-självare.

Låg spänning belysning är lite svårare. Men får du bättre total belysning längs din väg eftersom gångväg lampor kommer inte dämpa som natten fortsätter. Du kan köpa ett kit väg ljus för att få alla dina saker som behövs, den undergång är att ju längre din väg, desto mindre effektiva ett kit vara.

Lamporna tänds i allmänhet i två olika watt-tal - 20 eller 30. Ju högre wattal, desto ljusare dina lampor kommer att bli. Tråden som krävs för belysningen kommer i olika spårvidd. Ju lägre värdet är, ju längre du kan gå med din belysning och större antal lampor du kan fästa. 12 gauge tråd är standard för de flesta villaägare, men för en större jobb, skulle jag rekommendera 10 gauge tråd.

Hur man installerar gångväg belysning: låg spänning och sol belysning. Fästa lamporna till din tråd är enkelt.
Hur man installerar gångväg belysning: låg spänning och sol belysning. Fästa lamporna till din tråd är enkelt.

Transformatorer har totalt watt som de kan hantera, och de mer ljus du vill ha, desto större transformator som du behöver. Den grundläggande tumregel är ett ljus för var femte meter. En enkel matematisk ekvation kommer att avgöra vilken transformator som är rätt för dig. Till exempel, om varje ljus är 20 watt (rekommenderas) och du har en 20 fots gångväg, behöver du 4 lampor. Med fyra ljus, använder du bara 80 totalt watt. Du behöver en transformator som ger mer än 80 watt. Fångsten här är längden på din tråd. Tråden måste köras från transformatorn till belysningen. Om det avståndet är långt, måste du ha en större transformator för att du förlorar makten ytterligare lamporna är från transformatorn.

Nu kom ihåg att transformatorer är uppdelade i en eller flera stationer. Varje station är en bråkdel av den totala watt i en transformator. En 300 watts transformator har två stationer, var och en är en totalt 150 watt. Detta är nyckeln när man planerar ut din belysning, eftersom detta bestämmer antalet lampor på varje tråd. Att gå tillbaka till vårt exempel, skulle du behöver bara använda en station för en 300 watts transformator. För en längre gångväg och mer ljus, måste du ändra hur saker görs.

Här är hur du ställer in låg spänning väg belysning. Låt oss säga att du har en 300 watts transformator och 12 lampor (20 watt per lampa), vi kommer att använda 12 gauge tråd för det här exemplet.

  • Lägg ut två delar av tråd, en på varje sida av din väg, se till att kabeln sträcker sig från din sista ljuset till transformatorn.
  • På transformator, skruva loss skruvarna på båda stationerna.
  • Ta ändarna på båda ledarna och skära ner dem i mitten, vilket ger dig två olika trådar. Nu beröva svart plast beläggningen och att lämna ca 5/8 av en tum exponerad på vardera av trådarna.
  • Placera den exponerade änden under kopparplattan ansluten till transformator skruv och byt skruven tillbaka i transformatorn med tråden mellan plattan och transformatorn.

Nu när din tråd är ansluten till transformatorn, är det dags att fästa ljuset på tråden.

  • Path lampor sätts i allmänhet samman när köpte, om inte, följ instruktionerna som följer med belysningen.
  • Fästa lamporna till din tråd är enkelt. Varje ljus har två klämmor kommer ut från botten. Placera en klämma på vardera sidan av din tråd och krama ihop dem. Tråden ska vara i mellan dina klämmor och klämmorna låsta till varandra.
  • Nu koppla in din transformator och slå på den. Ditt ljus ska vara på. Om de inte är, kontrollera din anslutning mellan tråden och ljuset, det kanske inte är tillräckligt täta. Ett annat ställe att kolla i lampan - det kan brytas.

Kolla in både utomhus lätta alternativ innan du väljer låg spänning eller solens ljus väg. De båda ger bra utomhusbelysning beslutar så som kommer att vara mest effektiva för din gångväg. Genom att följa dessa enkla steg kan du installera din egen gångväg belysning. Lycka till!