E2r

Hur man installerar infällbara markiser

När du har en uteplats eller ett däck hemma

När du har en uteplats eller ett däck hemma, kan det vara en trevlig plats att tillbringa lite tid att koppla av och njuta av bra väder när den är korrekt skuggad. En utdragbar markis kan vara ett bra komplement till en altan eller uteplats. Det gör att du kan förlänga eller dra in markisen för att styra mängden skugga du behöver. Infällbara markiser kan motoriserad eller manövreras manuellt. Dessa markiser finns i olika färger och storlekar och kan vara upp till femtio meter bred. Dessa kan även vara skräddarsydd för att passa din smak. Med lite hjälp och rätt verktyg kan du installera infällbara markiser i ett par timmar. Här är stegen.

Hur man installerar infällbara markiser. Bestäm storlek och färg på markis som du vill installera.
Hur man installerar infällbara markiser. Bestäm storlek och färg på markis som du vill installera.
  • Bestäm storlek och färg på markis som du vill installera. Minns att ju större markis, desto tyngre blir det. Du bör känna till de strukturella hållfasthet för de olika storlekarna.
  • Bestäm hur högt du vill att markisen vara. Det bör vara tillräckligt hög så att folk inte kommer att stöta huvudet på det men bör inte vara för stor att det inte kommer att ge den maximala mängden skugga. Du gör detta genom att beräkna planen. Kontrollera den totala längden av markisen när den är helt utdragen. Den rätta stigningen är tre inches per tolv meter markis.
  • Mät höjden från marken upp. Markera platsen och göra samma sak för den andra sidan. Snap en krita linje från det första märket till det andra märket. Se till att linjen är nivån mellan de två punkterna. Ett vattenpass hjälper dig att kontrollera om linjen är på nivån.
  • Leta upp reglarna i ytterväggen i det område där du kommer att montera markisen. Du kan använda en stud finder för att göra uppgiften lättare. Du kan även göra detta från insidan av huset. Mät avståndet och överföra mätningar utanför. På grund av väga av förtältet, plus den kraft som kommer att tillämpas på det under en blåsig dag eller under en storm, bör utdragbar markis installeras på ett strukturellt sund mount, liksom bjälklag och reglar av väggarna.
  • Nästa du måste hitta mitten av dubbarna. Det kommer att bli svårt att avgöra exakt var det kommer att vara så när du har identifierat sin plats, är det bäst att markera dessa tjänster sedan rita en lodrät linje från kritmärket du har lagt ut. Använd en liten borr för att lokalisera de yttre kanterna av pinnbultarna. Om du har borrat flera hål innan du hittar rätt ställen att se till att du använder silikon tätningsmedel för att fylla hålen.
  • Följ instruktionerna på hur du fäster fästena på väggen. Lag bultar bör användas för att fästa fästet. Lyssna på ljudet av bulten penetrerar träet för säkerhet. Antalet fästen du ska använda beror på storleken på den infällbar förtält. Var noga med att följa tillverkarens rekommendation om fastställande av rätt monteringsläge. Gör samma sak för den andra konsolen.
  • Placera förtältet på konsolerna och skjut förtältet bar på konsolerna. Se till att stången sitter ordentligt på konsolerna innan du rullar ut markisen. Pound det ett par gånger med en gummiklubba för att säkerställa att stången sitter korrekt på konsolerna. Följ anvisningarna om hur fästa markisen och baren till konsolerna.
  • Kontrollera om mekanismen för att fällas upp och utvidga förtältet fungerar. Justera markis tonhöjd som du anser lämpligt. Om infällbar förtält är motoriserad, sätter i sladden i ett eluttag och testa dess funktion.

Se till att du läser manualen först och förstå alla instruktioner innan du börjar uppgiften att installera infällbar förtält. Detta kommer att spara tid samt minimera fel. Hitta någon att hjälpa dig som stor markis kan vara ganska tung. Ett annat par händer och ögon kommer att göra ditt arbete lättare och snabbare. Minns att dra in markisen vid kraftiga vindar eller en storm förutspås.