E2r

Hur man kan minska vatten avfall i köket

Allt du gör lämnar en eco fotavtryck som påverkar världen

Allt du gör lämnar en eco fotavtryck som drabbar världen. Om du vill gå grönt, kan du börja i ditt hem. Det första stället du kan börja med är köket.

Bortsett från badrummet

Bortsett från badrummet, förbrukar köket mycket energi och vatten. Men det finns åtgärder du kan vidta så att du kan minska avloppsvattenhantering i köket. Här är några idéer som du kan göra nu för att göra en skillnad i din morgon.

Hur man kan minska vatten avfall i köket. Fixa alla läckor omedelbart.
Hur man kan minska vatten avfall i köket. Fixa alla läckor omedelbart.
  • Fixa alla läckor omedelbart. Det första du behöver göra är att kontrollera om det finns några läckor i ditt kök. Inte bara en läckande kran avloppsvatten, lägger också till ditt vatten räkningen. Procrastinate inte och fixa det själv eller ringa en rörmokare omedelbart. Om du inte kan få till en rörmokare direkt, stäng av huvudventilen under diskbänken, eller placera en kastrull och samla upp vattnet som droppar från kranen. Använd insamlade vatten för att tvätta rätter eller vatten dina växter.
  • Använd lågt flöde kranar. Byt ut din gamla blandare med nyare modeller som är mer miljövänliga. Nyare kranar är mer ekonomiskt eftersom vattenflödet är mer reglerad.
  • Använd en bassäng. Placera en bassäng i din diskbänk och sätta dina används rätter i den. Genom blötläggning rätter i en bassäng, minskar du mängden vatten och energi du använder för att rengöra den. Om du har en enda handfat, använd en bassäng för försköljning när du diska så att du kan tvål alla poster samtidigt och skölj efter behov. Detta gör att diska mer effektiv.
  • Undvik att använda rinnande vatten. Använd en bassäng och fyll den med kallt vatten om du vill skölja frukt och grönsaker. Detta är ett mycket mer effektivt sätt att rengöra din producera istället för att placera den under rinnande vatten.
  • Använd sköljvatten för din trädgård. När du använder ett handfat, inte kasta ut diskvatten som du har samlat. För att vara riktigt effektiv, använd vattnet på dina växter och gräsmatta. På så sätt behöver du inte använda så mycket vatten på din gård eftersom du återanvända vatten.
  • Kör diskmaskinen vid full last endast. Om du vill skära ner på energi och vatten avfall, se till att du samlar disken i diskmaskinen och bara köra den när den är helt full. Om du bor ensam, kan du behöva samla rätter för en hel vecka. Om disken kommer att sitta i tvättmaskinen för en stund, dra plattorna i en bassäng med vatten för att ge det en försköljning. På så sätt kommer din diskmaskin inte har en svår tid att rengöra smutsiga tallrikar.
  • Använd en kanna i kylskåpet i stället för att komma från diskhon. Om du vill ha kallt vatten, fyll en tillbringare och lägg den i kylskåpet. Alternativet är att sätta på kranen och låt den gå några minuter så att du har dricksvatten.
  • Kasta överflödigt vatten och isbitar i växter. Om du har glasögon som fortfarande har dricksvattnet i det eller om du tappade en isbit på golvet, kasta den i en krukväxt istället.

När du blir mer medveten om din vattenförbrukning och vidta åtgärder för att minska det, kommer du att märka en betydande minskning av ditt vatten räkningen. Varje gång du sparar på resurser, kan du också spara pengar. Få alla i ditt hem i på lagen och börja minska allt ditt avfall idag!