E2r

Hur man lägger ett tak ceder skaka

Det är möjligt att lägga ett tak ceder skaka på ditt hem

Det är möjligt att lägga ett tak ceder skaka på ditt hem, och att göra det själv. Regelbundna bältros bara senaste cirka 20 åren. Den ceder skaka tak kan pågå i upp till 50 år, och är mycket trevligare än en asfalterad tak. Inte bara är det snyggare, är det mer praktiskt och sparar pengar. Genom att lägga ett tak ceder skaka, är du isolerande faktiskt ditt hem mer effektivt, utan också sparar pengar genom att sänka din kyl och räkningar uppvärmning. Dock vara medveten om att ceder skakar inte är brandsäkra. Se till att innan du börjar lägga ett tak ceder skaka på ditt hem att det är lagligt att göra så i det område du bor. Att lägga ett tak ceder skaka är inte lätt, men om du är ambitiös och älskar att göra hem förbättringsprojekt själv det kan ske.

Att lägga ett tak ceder skaka

Hur man lägger ett tak ceder skaka. Installera ceder skakar rakt och på en 9-tums exponering.
Hur man lägger ett tak ceder skaka. Installera ceder skakar rakt och på en 9-tums exponering.

Att lägga ett tak ceder skaka, behöver du ceder skakar, naglar och galvaniserad spik, ett tak hammare eller spik pistol, en spikhållaren och strippa, en yxa för bältros, en säkerhetssele, riktiga fotsteg och en krita låda. Det är också nödvändigt att bära gummisulor medan du gör detta jobb. Bara göra det här jobbet själv om taket inte är för brant. Om det är, få yrkesverksamma att lägga ett tak ceder skaka för dig.

  • Blanda ceder skakar i paketet så att det blir en trevlig blandning av färger på taket.
  • Spika dropp kant längs takfoten. Sätt material vatten barriär på takets nedre del som överlappar dropp kanten.
  • Täck området ovanför barriären med filt som överlappar den nedre kanten. Sedan spika droppa kanterna längs krattor.
  • Nail övre sidor filten in i de mantlar varje fem eller sex fötter.
  • Installera ceder skakar rakt och på en 9-tums exponering. Sätt en annan linje av bältros på andra sidan av taket. Lägg en sträng till butt slutet av den två ceder skakar och linje upp rumpor på strängen. Den ceder skakar bör vara placerade 3/8 "isär.
  • Gör den andra kursen rätt över den första kursen. Överlappa ceder skakar att vara säker på att varje led är stängd för vädret. Täck naglarna när du arbetar upp taket. Använd inte ett diagonalt mönster och variera bredderna.
  • Använd 2-tums spik att spika ceder skakar på plats.
  • Snap en krita linje även med takåsen. Skär sedan ceder skakar för att passa med cirkelsåg.
  • Använda sporra dal spolning, spola dem och arbeta över till vattenstänk med ceder skakar. Skär skakar passa.
  • Fäst täta och blinkande över eventuella spikar som visar. Med hjälp av ceder skakar, arbeta upp till taknocken. På den sista raden, limma dem med tak täta. Var noga med att täcka alla naglar och spik hål.