E2r

Hur man lägger till en handdator dusch till ett badkar fixtur

En fast showerhead är redan ett bra komplement till en tub

En fast showerhead är redan ett bra komplement till en tub. Men många människor föredrar den handhållna dusch. Detta är mer bekväm att använda. Du kan även styra där vattnet sprutar. En handhållen dusch kan användas för rengöring av badrummet, också. Så, om du har ett badkar fixtur redan installerat, kanske, kan du helt enkelt lägga en handhållen dusch till det. Om inte, då det är en annan historia.

Följ de här stegen när du planerar att lägga till en handhållen dusch till ditt badrum:

Hur man lägger till en handdator dusch till ett badkar fixtur. Kontrollera din nuvarande fixtur.
Hur man lägger till en handdator dusch till ett badkar fixtur. Kontrollera din nuvarande fixtur.
  • Kontrollera din nuvarande fixtur. Finns det någon plats för en handhållen dusch? Denna plats ser ut som en dusch omkastare. Du kommer helt enkelt att bifoga en handhållen dusch som omkastare och du kan äntligen få den handhållna dusch. Om det inte finns någon omkastare, bättre överväga att köpa ett nytt badkar fixtur med den behövde dusch omkastare.
  • Ta bort det gamla badkaret fixtur. En rörtång eller insexnyckel kan hjälpa dig att ta bort den gamla armaturen. Vanligtvis är fixturer skruvas till badkaret. Du kan också skruva hela spelschemat med en stor skruvmejsel. Lägg den i en pip och sedan vrida armaturen runt. Detta bör redan bort hela spelschemat.
  • Installera det nya badkaret fixtur. Gör detta på samma sätt som du tog bort den gamla badkar fixtur. Sätt tillbaka bultar eller skruvar. Om detta inte fungerar, överväga att använda lager av teflon tejp att linda trådarna. Skruva den i öppningen med en skruvmejsel eller rörtång för snävare infästning.
  • Installera handhållna duschslang. Sätt i slangen till dusch avledare i badkaret fixtur. Använd Teflon tejp för att täcka trådarna innan du sätter i och bifoga dusch. Detta kommer att se till att inget läckage kommer från duschen.
Köp den handhållna dusch och nya tub fixturen samtidigt så att du kan kontrollera om duschen passar till avledaren. Använda teflontejp kan hjälpa passa en mindre dusch. De med större rören kommer att vara omöjligt att åtgärda.
  • Installera dusch mount. De flesta handhållna duschar kommer med ett fäste som ska fästas på väggen. Tillverkaren ingår vanligtvis en instruktion om hur du fäster det. Följ denna instruktion noggrant. Det är oftast ett lätt jobb, i alla fall, som endast kräver att skruva av fästet på väggen.

Instruktionen som nämns ovan är det enklaste sättet att lägga till en handhållen dusch till ett badkar fixtur. Men i fall du vill ha en separat dusch, kanske du behöver redan hjälp av en professionell. Installera en separerande dusch kräver arbeta med rören, vilket är mycket svårare arbete än att bara lägga till en handhållen dusch till en befintlig tub fixtur.

Om du kommer att göra det själv

Om du kommer att göra det själv, alltid prioritera säkerheten när man gör projektet. Stäng av ditt badrum vattenförsörjning, särskilt om du kommer att arbeta med stora rör. För enklare arbeten som att skruva saker, stänga av vattenförsörjningen är inte längre nödvändigt.

En fast showerhead är redan ett bra komplement till en tub. Ta bort det gamla badkaret fixtur.
En fast showerhead är redan ett bra komplement till en tub. Ta bort det gamla badkaret fixtur.

Lägga till en ny handhållen dusch till badkar fixtur är ett bra sätt att lägga till ett nytt alternativ för bad tid. Även att ta ett bad i ett badkar är det roligaste, med handhållna dusch är ett snabbare sätt att avsluta din bad tid. Detta har fler användningsområden för ditt badrum också.