E2r

Hur man lägger växter till en liten innergård

Lägenhet eller bostadsrätt levande kan verka sträng till anläggningen älskare. City bostad liknar livet i en konkret djungel ibland. Men det är fantastiskt vad några krukväxter kan göra för att lysa upp en liten innergård, uteplats eller balkong. Växter få syre till luften och en fredlig stämning till något livsrum. Om du inte kan njuta av vidderna i naturen, varför inte ta lite natur i dina små trånga, platser?

Hur man lägger växter till en liten innergård. Först måste du bestämma hur mycket utrymme du har att arbeta med.
Hur man lägger växter till en liten innergård. Först måste du bestämma hur mycket utrymme du har att arbeta med.

Det är lätt att lägga till växter till en liten innergård eller lägenhet balkong.

  1. Först måste du bestämma hur mycket utrymme du har att arbeta med. Har du några områden som kan rymma stora planter lådor? Kanske du har några jorden kan du upptäcka genom att ta bort uteplats stenar eller asfaltläggare. Mät din uteplats eller innergård utrymme och försöka föreställa sig hur växterna skulle se ut i förhållande till det tillgängliga utrymmet. Växter som är för stora kan vara överväldigande, och de kommer faktiskt förringa den skönhet och funktion av din gård i stället för att öka det.
  2. Nästa du vill bedöma din gård eller uteplats användning. Är det en avkopplande tillflyktsort för dig och din familj? Är det helt enkelt en buffert mellan ditt vardagsrum och omvärlden? Att veta hur man använder ett område kan du utveckla det utrymmet till sin optimala potential. Om du använder din uteplats eller innergård för grillning, kommer du vill vara säker på att inga växter placerade nära grillning område. Stolar och solstolar bör ha gott om utrymme att luta eller skjutas på plats utan att stöta i krukor. Hängande växter bör inte drapera in sittgrupper, särskilt när matsal eller underhållande kommer att ske. Växter ska accent livsrum. De bör inte vara besvärligt eller överväldigande.
  3. En annan faktor i placeringen av växter på balkonger bör vara en säker plats. Betänkligt uppe krukor som kan tumla ut balkongräcken under starka vindar kan vara trädgårdsprodukter risker! Du kommer också vill se till att tillräckligt solljus kan nå dina växter. Om din gård eller uteplats är alltför skuggade av byggnader eller andra hinder, kan du behöva överväga artificiell belysning för dina växter. Vatten är naturligtvis en annan nödvändighet för växter. Har du tillgång till en tapp eller kran för att föra vatten till innergården? Små anläggningar kan lätt vattnas med hjälp av en vattenkanna, men stora krukväxter träd behöver mer vatten än en kan kommer att hålla. Hängande växter är också svåra att vatten med hjälp av en vattenkanna. En slang med en mild spruta gör jobbet lättare och även härmar duschar som naturen normalt skulle ge.

Oavsett om du planerar att odla grönsaker, krukväxter, små träd eller buskar, lägga växter till din gård är säker på att skapa fred och harmoni i ditt liv.