E2r

Hur man rengör ett gammalt hus radiator

Fristående radiatorer har att hålla oss varma sedan 1860-talet. De varma hemlagade pajer, torka dina våta handskar, och fukta rummet när du placerar en kastrull med vatten på dem. Joseph Nason design har förbättrats under åren, men är fortfarande i stort sett samma. De flesta av de radiatorer du hittar i restvärde varv är belagda med gammal färg, vilket kan innehålla giftigt bly. Du bör ha färgen bort professionellt, eller vidta försiktighetsåtgärder för att inte släppa leda damm i luften. Rengöring och rekonditionering ett gammalt hus radiator är densamma, oavsett om det redan finns i ditt hem, eller om du räddade den från en bärgning gård.

Steg 1

Rengöring av kylaren. Sandblästring är det enklaste sättet att ta bort den gamla färgen. Detta bör kompletteras med en professionell, eftersom den gamla färgen kan innehålla bly. Om du är beredd att vidta alla nödvändiga åtgärder för att ta itu med bly-baserad färg, sedan fortsätta på egen hand.

Steg 2

Bestäm om du vill utföra arbetet i huset eller utanför ditt hem. Om radiatorn arbetar för närvarande, måste du haka alla anslutningar. Flytta radiatorn kommer inte att bli en lätt uppgift eftersom de är extremt tunga, och hela systemet måste tömmas. De flesta människor väljer att lämna dem nära deras normala plats vid rengöring och ommålning.

Steg 3

Hur man rengör ett gammalt hus radiator. Rengöring av kylaren.
Hur man rengör ett gammalt hus radiator. Rengöring av kylaren.

Sandblästring det förmodligen inte något du vill göra i huset, så ta tag i sandpapper och gå till jobbet.

Steg 4

Skrubber med en stålborste tar bort smuts, damm och lösa chips måla. Tricket är att kunna komma in i alla små sprickor och springor i kylaren. Det verkar inte vara en viss storlek eller form av pensel tillgängligt - du måste vara uppfinningsrik och se vad du kan komma upp med. Det är där sandblästring har sin enda verkliga fördelen.

Steg 5

Spraya rena nakna radiator omedelbart med en oljebaserad grundfärg. Den gjutjärn börjar rosta i tjugofyra timmar om de lämnas obehandlade. Spraya ett jämnt lager över hela kylaren, inklusive mellan sektionerna.

Steg 6

Valet att använda en hög värme primer och färg är inte nödvändigt, eftersom de varmvattensystem inte nå temperaturer varmt nog för att kräva det. Latexfärger kan leda till rost, de tas därför inte rekommenderas.

Steg 7

Steg 1. Bestäm.
Steg 1. Bestäm.

Välja färg för att måla din radiator. Vissa tror färg påverkar effektiviteten, medan andra hävdar att är inte annorlunda. De är alla överens om att metalliclack minskar inte kylarens förmåga att värma rummet. Målning kan börja när primern är torr vid beröring.

Steg 8

Bronzing är ett annat alternativ om du gillar den omålade utseende.

Steg 9

Damma din radiator regelbundet kommer att förbättra dess effektivitet. Samma problem finns med damning som med målning - hur får man in alla dem tight svåråtkomliga ställen? Du måste bara experimentera tills du hittar borsten som fungerar för dig.


Söka och hitta rätt kylare för ditt hem, städning och eller måla det, och att få en rörmokare för att installera det (om det behövs) kan verka som en massa problem. Gjutjärn radiatorer har bostadsuppvärmning i över hundra år. Kanske de är värt besväret.