E2r

Hur man rengör och de - fett spis kåpor

Kaminen huva är ett välkommet tillskott till alla kök för att ta bort fett, luktar rök, matlagning samt ånga. Det finns två sätt på vilka en kamin huva gör detta. Man suger alla dofter, rök och ånga till en ventil utanför genom en kanal. Om din spis huva inte är ansluten till en kanal, är röken, lukter och fett fångas och hålls av en kolfilter. Hursomhelst, får kaminen huven grimy och fet.

I en hektisk hushåll, är en kamin huv en av de köksapparater som missar allmän och daglig städning. Fett, rök och ånga kan bygga upp snabbt och fastnar på ytan av huven. Det är viktigt att rengöra kaminen huven regelbundet för att undvika igensättning av filtret, ljuset och dess avgaser fan och få kaminen huven att fungera som nya hela tiden. Nedan finns några tips om hur man rengör och de-fett spis huva.

  1. Generellt bör du torka av utsidan av kaminen huva med en mjuk trasa doppad i varmt vatten och diskmedel. Vrid ur det mesta av vattnet innan du torkar av spisen huven.
  2. Blanda en del ammoniak och en del varmt vatten med några droppar diskmedel i en sprayflaska och använda detta som ett avfettningsmedel. Koppla bort spisen huven från eluttaget innan du rengör den. Spraya avfettningsmedel på en fuktig trasa och använda den för att torka och insidan och utsidan av kaminen huven för att ta bort smuts bygga upp. Spruta aldrig avfettningsmedel direkt i huven som du kanske råkar spraya på delar som inte ska bli våt. Om du inte gillar lukten av ammoniak, eftersom det kan vara ganska stark, särskilt när de används i trånga utrymmen, kan du blanda en kopp vinäger, ½ kopp bakpulver och varmt vatten, tillräckligt för att fylla en sprayflaska och använda detta som din avfettningsmedel .
  3. För envis smuts, göra en tjock pasta av bakpulver och vatten. Blöt en trasa i varmt tvålvatten och doppa den i bakpulver pasta och använda detta för att skrubba ut smuts. Skrubba grime i en cirkelrörelse. Torka av smuts som avlägsnas. Skölj trasan i varmt tvålvatten och upprepa processen tills alla spår av smuts bygga upp är borta. Skölj trasan och tvätta spisen huva med varmt tvålvatten för att avlägsna spår av bakpulver pasta. Du kan använda avfettningsmedel igen om det behövs.
  4. Torka fläktbladen och glödlampan med en trasa fuktad med tvål och vatten. Ta bort alla spår av smuts från fläktbladen för att hålla den i trim.
  5. För en spis huva ansluts till en kanal, ta bort metall filtret täcker fläkten och kanalen och dränk den i en halv-och halv lösning av ammoniak och vatten i några timmar tills smuts mjuknar och lossnar. Du kan också njuta av metall filtret i vatten och en torktumlare ark natten för att ta bort fett. Om metallen filtret är täckt med ett tjockt lager av fett, lägga den i en bakform klädda med ett tjockt lager av tidningspapper. Placera i ugn inställd på en låg temperatur mellan 150-200 ° i cirka två timmar tills fett har smält. Använd din avfettningsmedel eller bakpulver pasta för att avlägsna alla spår av fett. Skölj och torka den väl innan du lägger tillbaka den i spisen huven.
  6. Avlägsna kolfilter och ersätta det som behövs. Generellt måste du byta ut kolfiltret varje år eller när det har förlorat sin effektivitet.
Hur man rengör och de - fett spis kåpor. Blanda en del ammoniak och en del varmt vatten med några droppar diskmedel i en sprayflaska och använda detta som ett avfettningsmedel.
Hur man rengör och de - fett spis kåpor. Blanda en del ammoniak och en del varmt vatten med några droppar diskmedel i en sprayflaska och använda detta som ett avfettningsmedel.

Gör det till en vana att rengöra kaminen huven när du är klar matlagning. Detta kommer att hålla din kamin huva väl underhållna och fungera bättre. Det kommer också att eliminera fett bygga upp och därmed eliminerar också behovet av att göra något tung städning. Torka av plattor och omger din kamin och spis huva också.