E2r

Hur man rengör penslar naturligt

Att bli en stor målare och skapa stora konstverk kräver en hel del skicklighet och utbildning. Du måste finslipa dina färdigheter för att bli en maestro med pensel och duk. Dock är en viktig del av målningen kvaliteten på dina verktyg. Att ha den bästa färg och penslar kommer säkert att hjälpa dig att skapa ditt eget galleri av mästerverk. Du måste också ta hand om och rengöra dina penslar ordentligt speciellt om du vill bli en stor konstnär. Om du inte gör så minskar deras kvalitet och gör dem svårare att använda. Det finns massor av sätt att rengöra penslar. Här är hur man rengör dina penslar naturligt:

  • Going naturligt. Enkelt uttryckt, naturliga rengöringsmetoder är mycket, mycket säkrare än att gå med mer skadliga kemiska-baserade produkter - och det står så på etiketten! Undvik att använda produkter som kan ha farliga biverkningar, även om de lovar att helt ren och förlänga livslängden på dina borstar eftersom de kan bara sätta stopp för din.
  • Rengöring färgen bort av din pensel. Först måste du skölja din pensel för att ta bort våt färg. Om du använde en oljebaserad färg, skölj pensel i terpentin eller olja. Skölj din pensel i ljummet vatten om du använde en vattenbaserad färg. Använd inte hett vatten eftersom detta kan förstöra borsten. Låt inte en ström av vätska falla ner på huvudet på din pensel. Detta gör att borsten att deformeras. Också vara försiktig med hur mycket tryck du använder på borsten när man försöker skölja bort färgen. Böj inte dem annars kommer de att gå sönder eller också deformeras. Torka bort det på någon tidning eller en gammal trasa för att avlägsna överflödig färg. Tillsätt lite diskmedel eller en mild tvål i en behållare med vatten. Tvätta penseln i såpvatten för att fortsätta ta bort färg. Kontrollera att pensel inte trycker mot botten av behållaren för att du kan få den att bli deformerade detta sätt. Lämna inte penseln i vattnet. När vattnet blir grumligt med färgen på färgen, ersätta det med renare ljummet vatten och fortsätt sköljningen processen tills det inte finns något mer färg. Du kommer att veta att det inte finns något mer färg när vattnet förblir klar efter tvätt. Omforma huvudet om borsten har kommit och gjort. Du kan packa in den i toalettpapper medan fortfarande våt och när den torkar, kommer vävnaderna expandera dra borsten i form. Låt det torka på sin sida.
  • Tips för att underlätta rengöringen. Målarfärg kan torka mycket snabbt, speciellt under varma dagar. Innan doppa din pensel i färgen, doppa den i tunnare (för oljebaserad färg) eller vatten (för vattenbaserad färg). Se till att du tar bort överflödigt vatten och tunnare innan doppa den i färgen. Om du ska ta en paus från din målning, linda in den i en fuktig trasa (igen, tunnare för oljor och vatten för vattenbaserade färger) för att hålla den från att torka. Kom ihåg att ha separata penslar för olika typer av färg.

Håll dina penslar rena för att bibehålla deras användbarhet

Hur man rengör penslar naturligt. Rengöring färgen bort av din pensel.
Hur man rengör penslar naturligt. Rengöring färgen bort av din pensel.

Håll dina penslar rena för att bibehålla sin användbarhet. Låt inte färgen härda på borsten eller annat du minska möjligheterna med pensel. Kom ihåg att även dina verktyg måste vårdas om du vill göra de bästa målningarna.