E2r

Hur man rengör penslar - vattenbaserad färg

Ett annat sätt att måla dina väggar förutom att använda en roller är att använda en pensel. Målarpenslar är mer precisa än färgen rullarna. Du kan använda pensel för att måla på stora ytor och i de områden där färg rullar inte kan nå. Precis som andra målarverktyg, måste du rensa bort din pensel innan du ställer undan den eller du kommer aldrig att kunna använda den igen. Här är några tips för att rengöra din pensel utan att skada dess borst.

  1. Innan du kör det genom vatten eller rengöring ordentligt, ta bort överflödig färg från penseln genom att skrapa den på sidan av färgburk. Du kan skrapa på sidan av någon behållare så länge som behållaren är avsedd för färg eller andra föremål kemiska.
  2. När överskottet färgen avlägsnas, kan rengöringen av målarpenseln kan lätt åstadkommas genom att köra det genom vatten. Håll pensel under rinnande vatten under några sekunder för att avlägsna en del av färgen.
  3. Du kan använda tvål för att rengöra borsten, som arbetar upp lödder med händerna. Du kan använda diskmedel för att rengöra borsten. Släppa några droppar på pensel och klämma borsten för att ta bort färgen mellan dem. När du märker att färgen lossnar från borsten, sätta penseln under rinnande vatten igen för att ta bort färg och tvål.
  4. Efter sköljning av pensel kan du använda din vanliga schampo för att återställa borsten till sin ursprungliga form. Observera att en del av borsten pensel hårdnar när färgen inte är sköljas bort. Schamponering kommer tillstånd borsten mer som schamponering människa eller tagel. Skölj med kranvatten.
  5. Den ände av borsten som ansluter dem till handtaget ackumuleras färgen. Detta är vanligtvis problem för penslar. Om du inte tar bort överflödig färg på detta område, härdar pensel och det kommer att bli svårt för dig att böja pensel som du målar dina väggar. Din pensel blir stel och som kommer att påverka dess prestanda. Ta en skrapa och skrapa överskottet färgen på ändarna av borsten. Kör den genom borsten som du skulle kamma en häst hår. Kör den ordentligt med vatten.
  6. Efter pensel är ordentligt rengjord, måste du separera borsten för att undvika att ha dem sitter ihop. Vad du bör göra är att få en gammal kam och kamma borsten att skilja dem åt. Du kan använda en gammal gaffel för att göra den här uppgiften om du inte har en gammal kam. Du kan också torka borsten med hjälp av en hårtork. Efter torkning det, bör du kamma borsten att återställa den till dess ursprungliga skick.
  7. Att lagra din pensel, se till att den är helt torr innan inslagning det med sin originalförpackning. Du kan lagra det plant på en yta eller så kan du hänga upp och ner genom en vägg eller ett rack.
Hur man rengör penslar - vattenbaserad färg. Du kan använda tvål för att rengöra borsten.
Hur man rengör penslar - vattenbaserad färg. Du kan använda tvål för att rengöra borsten.

Underhålla dina penslar hjälper dig mycket i att spara upp pengar nästa gång du ska måla ditt rum eller ditt hus. Du kan återanvända pensel om och om igen om du gör det rätt med underhåll.