E2r

Hur man skapar en anlagd gångväg

Det är mycket inbjudande att trampa på en anlagd gångväg som leder till din dörr. Den har en charm alla sina egna och är en välkomnande syn för dig och någon som besöker ditt hem. Det finns ingen hård och snabb regel för att skapa en anlagd gångväg. Det beror på din personlighet och där du finns och hur mycket utrymme som du måste skapa en anlagd gångväg. Du kan designa din egen anlagda gångväg eller göra en del efterforskningar genom att titta på fotografier av vackra hem i tidningar och på webben. Här är några tips på hur man skapar en anlagd gångväg.

Hur man skapar en anlagd gångväg. Kartlägga området och få mätningar.
Hur man skapar en anlagd gångväg. Kartlägga området och få mätningar.
  • Kartlägga området och få mätningar. Besluta om design eller mönstret på gångväg. Om du redan har en konkret gångväg, kan du försköna extern linje i banan. Om du vill ha en ny som de måste ta bort betongen ett första.
  • Besluta om de material som du kommer att använda för vägen. Du måste välja floden stenar, prefabricerade asfaltläggare, buskar, blommande växter, belysning eller plattor sten. Du måste tänka på din härdighet zon, mängden nederbörd som du får i ett år och mängden mul trafik gångväg kommer att få.
  • Om du valt att använda en frihandsfigur, slingrande gångväg då är det bäst att på något sätt spåra mönster från din port till din veranda eller ytterdörren eller utöka gångväg till din trädgård. Gräv ett grunt dike på det område du har identifierat att vara gångväg och täck den med liggande tyg. Detta kommer att förhindra att bana material du använder för att fodra gångväg från att sjunka i smutsen samt undvika ogräs och gräs från groning mellan beläggningsmaterialet.
  • Plantera blommande växter medan du gräver diket. Ge varje planta tillräckligt med utrymme att växa sunt. Välj växter med färgglada blommor så att du kan ha en explosion av färg i vår och sommar. Lägg kompostmaterial runt växterna och omge dem med dekorativa stenar för att fylla luckorna och hålla det övergripande utseendet snyggare. Om du är bland låga buskar längs gångvägen, måste du också överväga hur de kommer att se ut när fullvuxen. Plantera dem på ett bra avstånd från varandra så att det inte blir någon trängsel senare. Fylla luckorna under med ditt beläggningsmaterial.
  • Lägg soldrivna trädgård lampor för belysning till gångbanor på kvällen. Välj en design som kompletterar din nyskapade gångväg och den allmänna utsidan av ditt hus. Detta kommer att ge en dekorativ touch under dagtid och belysning samt säkerhet på natten.
  • Visa upp din kreativitet och utöka anlagda gångväg till sidan och baksidan av huset för att leda till en bakgård trädgård. Detta kommer att hindra människor från att trampa på gräset och låta dem följa en stig runt din trädgård.

Ha kul när du skapar din anlagda gångväg

Ha kul när du skapar din anlagda gångväg. Detta är en del av ditt hem och kan lägga till ditt hem elegans och överklagande. Besluta om designelement och de saker som du behöver för att skapa din anlagda gångväg innan du fortsätter och låta fantasin göra resten.