E2r

Hur man skapar en Moonlight Garden

Långa arbetstider innebär ofta att vi inte kommer hem förrän solnedgången, precis som i trädgården drar sig tillbaka in i mörkret. För angelägen trädgårdsmästare, kan detta vara frustrerande, tills man inser att med lite planering är det möjligt att skapa en trädgård som är bäst när natten faller. Ledande brittiska trädgårdsdesigner Alice Bowe talar oss genom hennes favorit plantering val för den månbelysta trädgården och visar oss vilka växter är bäst att undvika ...

Steg 1

Hur man skapar en moonlight garden. Vitt, grått och silver växter reflekterar ljus, ser ut att glöda i skymningen.
Hur man skapar en moonlight garden. Vitt, grått och silver växter reflekterar ljus, ser ut att glöda i skymningen.

Vitt, grått och silver växter reflekterar ljus, ser ut att glöda i skymningen. Nyckeln till att skapa en Moonlight Garden är att välja färger som lyser ur mörkret. Skapa en silvrig bakgrund av gröna växter som lavendel och Artemesia eller de underbara metalliska blad Convolvulus cneorum. På en större skala, den arkitektoniska gräset Astellia 'Silver Spear "fungerar bra. Undvik Stachys eftersom detta tenderar att se mycket stökigt på vintern, försök Balotta stället.

Steg 2

Lägg djup till din plantering med dimmiga moln och spöklika spiror av bleka blommor. Pale blommor med en luftig konsistens fördjupa en plantering schema. Prova Dicentra spectabilis 'Alba' och tulpan 'White Triumphator "för våren intresse följt av vit Cosmos, Gaura lindheimeri och Gypsophila för sommaren intresse. Lägg drivor av höga spiror, kanske Veronicastrum virginicum "album" eller Epilobium angustifolium album. Undvik vita Foxgloves eftersom dessa alltid återgå till rosa efter ett par år.

Steg 3

Lägg stora vita blommor för att skapa en slående brännpunkt. Koncentrerade block av vit kan användas för att dra ögat. Växter med utmärkta stora, vita blommor inkluderar Lavatera trimestris 'Mont Blanc' Philadelphus 'Belle Etoile "och många av viburnums. Jag gillar särskilt Hibiscus syriacus 'Diana' vars blommor håller öppet på natten. Undvik lila, eftersom blomningarna dör dåligt och de döda bruna kronblad håller fast vid anläggningen.

Steg 4

Lägg djup till din plantering med dimmiga moln och spöklika spiror av bleka blommor. Lägg stora vita blommor för att skapa en slående brännpunkt.
Lägg djup till din plantering med dimmiga moln och spöklika spiror av bleka blommor. Lägg stora vita blommor för att skapa en slående brännpunkt.

Glöm inte doftande växter. Vita och blekt färgade växter tenderar att vara några av de mest doftande växter i trädgården, även om många av dem kräver värme för att frigöra denna doft. Klassiska val för den månbelysta trädgården skulle omfatta Nicotiana eller natten doftande lager som skulle vara bra i krukor nära en bänk eller dörröppningen ut till trädgården.


Med så många lämpliga växter att välja mellan och så få värdefulla timmar dagsljus som finns, verkar en månbelysta trädgården det självklara valet ...

Alice Bowe är en ledande brittiska trädgård formgivare och författare. Hon är också ägare av hyllade trädgård tillbehör butik Garden Boutique