E2r

Hur man skär suspenderade takplattor

Ett undertak

Ett undertak, släpp tak eller force tak är en av de största gåvor av modern arkitektur. Med detta, kan fula kablar, rörledningar och rörsystem döljas, vilket gör rummet ser renare och vackrare. Även estetiskt vacker, installera ett undertak är en stor investering. Inte undra varför många människor väljer att göra det på egen hand. Och om du är orolig att skära takplattor, måste du vara nära att avsluta detta projekt hem förbättring.

Lyckligtvis, skärning suspenderade takplattor är så enkelt som att klippa några brickor. Den enda skillnaden är kanske storleken på kakel, eftersom takplattor är typiskt större än de som används för golvet eller väggen. Ändå skär en takplatta är genomförbart av lekmän. Följ bara stegen nedan och du kommer att kunna göra det på rätt sätt:

  • Ta mätningen. Hur länge och hur stort bör taket kakel vara? Det är bäst att mäta det utrymme kvar på taket. Inkludera behövs utrymme för överlappning nätet när du tar mätningen. Ta mätningen minst två gånger för att se till att du har rätt nummer.
  • Placera brickan på någon hård yta som en betonggolv. Det ideala hård yta bör vara tillräckligt stark så att den inte kommer att skadas vid snittet går genom kakel. Sätt takplatta uppåt, förbereder den för mätningen.
  • Markera måttet på kakel. Märket kommer att guida dig på att skära undertaket kakel korrekt. Markera på varje sida av plattan om du behöver. Kontrollera om du har markerat rätt mått på kakel minst två gånger.
  • Skär undertaket kakel. Använd en stållinjal för att ha dödat en rak linje på brickan. Kakel är mjukare än glas så en mattkniv eller något skarpare än det är redan tillräckligt. Skär kakel, efter markeringarna på den. En kakel avbitartång kan användas för att skära böjda linjer. Om du inte kan bryta kakel lätt, gå igenom raderna igen och göra märkena. Du kan skära på baksidan av plattan också. Försiktigt knacka på taket kakel kan hjälpa till att bryta den lätt också.

Säkerhetstips när du klipper takplattor

Hur man skär suspenderade takplattor. Placera brickan på någon hård yta som en betonggolv.
Hur man skär suspenderade takplattor. Placera brickan på någon hård yta som en betonggolv.

Nedan är några tips för säkrare och effektivare kapning av takplattor:

  • Arbeta i ett välventilerat utrymme för att förhindra sniffning damm som kan bildas vid skärning kakel.
  • Arbete i riktning bort från kroppen vid kapning plattor. Använd skyddshandskar och mask, också, för extra skydd.
  • Tvätta händerna innan du skär takplattor, för att undvika nedsmutsning som kan hända till kaklet. Gör detta även efter kapning av kakel.
  • Byt kniven eller skärpa den igen om du känner för det är inte att skära kakel väl. Verktyget knivens blad kan snabbt bli tråkigt när man skär kakel.

Du är nu närmare att avsluta din undertak

Du är nu närmare att avsluta din undertak. Det finns fler arbeten som behöver göras efter kapning av kakel som att installera dem och kontrollera hållbarheten i taket. Bara fortsätta med projektet och du kommer snart att inse att du redan har en snygg tappade taket.