E2r

Hur man skär vinklade listen

Den list som du normalt ser vid gränsen där väggen möter taket brukar kallas listen. Traditionellt är listen användas som en dekorativ struktur eftersom en vanlig gräns för vägg och tak kan vara ganska tråkig och oattraktiv, att inte tala att brister som hänt under målning eller tapetsering av väggarna synliga. Detta sagt, om du vill installera det för ett dekorativt syfte eller för att dölja brister i hörnen eller gränser, måste du veta den invecklade gjutning installation. Tja, är processen att installera listen ganska lätt men du kan hitta vissa svårigheter i hörnen. Detta kommer att vara där att veta hur man skär listen i rätt vinkel kommer in. Här är några tips om detta.

Hur man skär vinklade listen. Förbered vad du behöver.
Hur man skär vinklade listen. Förbered vad du behöver.
  • Förbered vad du behöver. Bortsett från listen, måste du ha en handsåg redo. Du kommer att vilja använda en geringslåda också. Dessa är de material du behöver om du vill göra det på ett mer kostnadseffektivt sätt. Dock kommer att använda dessa verktyg har du gör allt manuellt, allra mest skära gjutning i en vinkel. Om du har degen för det, kanske du vill investera i en förening geringssåg, vilket är en såg som är automatiserad och är perfekt för att skära i vinklar. Detta kan vara dyrt, men om du ska installera gjutning för varje rum i ditt hus, kan kostnaden vara motiverad. Dessutom, om du letar efter precision, då du inte kan gå fel med sin investering eftersom den har förinställningar för att skära i vinklar därmed, allt du behöver göra är att ställa in vinkeln på verktyget och det kommer att minska så tills du ändrar det.
  • Gör snittet. Om du använder en geringslåda och en handsåg, vad du vill göra är att använda geringslåda som en kopia av vägg och tak gräns. Placera gjutning inuti lådan med ena änden jäms på väggen sidan och den andra flush på taket sidan. Detta skapar en rätvinklig triangel. Placera handsåg i spåret vinklad i 45 grader och börja skära. Klipp två bitar av gjutning så att den kommer att möta i hörnen. Du måste rotera lådan ungefär 32 grader eller så och vinkla handsåg på ca 34 grader för snittet. Om du använder en förening såg, allt du behöver göra ställa vinkeln på förinställda och gör snittet med den.
  • Installation i hörnen. Nu när du har skära listen vid de angivna vinklar, börja installera två gjutning bitar så att hörnen i rummet kommer att ha gjutning på ett sammanhängande och kontinuerligt sätt.

Detta är den grundläggande processen när du klipper av listen för ett rum för att få ett sömlöst flöde hela hela rummets form. Ha i åtanke att dessa specifikationer är bra för rektangulära eller kvadratiska formade rum. Om rummet är formad annorlunda med mycket ytterhörn, då du kommer att behöva vända vinklarna att skära.