E2r

Hur man smörja en golvskiva gemensamt

Har du någonsin upplevt att kliva på ett trägolv och höra ett irriterande pipande ljud? Detta beror troligen på en lös brädan, eller det kan bero på att brädan leden behöver smörjas. En golvskiva gemensamt är den plats där två paneler av trägolv möts, och när otillräckligt lubed, kan detta område ge irriterande pipiga ljud när klev på. Så vad ska du göra när du stöter på detta problem? Lösningarna är faktiskt mycket lätt att göra, och du skulle bara behöva material som vanligtvis finns runt huset. Här är några saker att göra om du vill smörja din golvskiva gemensamt och stoppa gnissel:

  1. Strö talk, babypuder eller franska krita ned mellan två träskivor. Du kan också använda majsstärkelse istället för pulver: få en bomullspinne, snurra den genom en behållare av majsstärkelse, och sedan köra den genom brädan leden. Detta kommer inte bara minimera buller, men det kommer också att förhindra fuktbildning och bättre förhindra gnisslande oljud.
  2. För att bibehålla den goda villkor för din golvskiva lederna, se till att du hanterar ditt hem inomhus fuktnivåer. Genom att hålla luftfuktigheten i ditt hem i schack, skulle du minimerar behovet av att smörja dina golvskiva lederna.
  3. Vet att strila pulver eller majsstärkelse ner brädan leden kommer att minimera de gnisslande ljud, men det kommer inte att hindra förflyttning av golvbrädorna. Det är fortfarande bäst att ta det extra steget att fästa brädan så att du inte bara smörja det, kommer du stabiliserar också det.
  4. För att säkra brädan leden, bara köra en spik genom att flytta brädan till dess angränsande golvskiva panel. Ditt mål här är att fästa brädorna till varandra. För detta, skulle du behöva köra spiken i en vinkel så att den vidrör en golvskiva panel och går vidare till den andra. Se till att du använder en borrmaskin för detta ändamål, för att göra hålet där spiken kommer att gå igenom. Detta beror på träskivor är mycket utsatta för delning, och att köra en spik med en hammare kommer endast underkasta veden till möjligheten att delas i två. Du kan också överväga att använda skruvar istället för naglar.
  5. Vet att trä är benägna att torka ut och krymper på grund av varierande temperatur. Det är därför, som nämnts i steg 2, är det verkligen bäst att du tar hand för att upprätthålla korrekt och konstant inomhustemperatur att bevara tillståndet i ditt trägolv.
  6. Har dina golv inspekteras regelbundet av en professionell. Detta kommer att bidra till att du inte kommer att stöta på problem som kan vara alltför kostsamt när kvar att förvärras. Dessutom skulle en professionell kunna berätta för dig om dina brädor behöver bytas redan på grund av röta, eller om det finns några kablar eller rör som kan skadas om du hamra ner några golvskiva paneler själv.

Där har du det

Hur man smörja en golvskiva gemensamt. För att säkra brädan leden.
Hur man smörja en golvskiva gemensamt. För att säkra brädan leden.

Där har du det! Dessa är bara några av de lösningar för ett pipigt brädan gemensamt som behöver smörjning. Du kan göra dessa för mindre än 5 minuter av din tid, men tar längre tid att inspektera det allmänna tillståndet för ditt golv kommer säkert vara värt besväret. Lycka till!