E2r

Hur man testar alkalinitet pool

Testa alkaliniteten i din pool är en regelbunden del av att upprätthålla din pool utrustning och system säkerhet. Om din pool blir skumma eller alltför alkaliskt, innebär detta TA (total alkalinitet) nivån har gått över styr och kräver omedelbar uppmärksamhet.

Rekommenderad procedur för att göra TA två gånger i veckan är något som finns inom branschens normer. Om du vill ta det här jobbet på allvar, kan du även bli certifierad för jobbet, men det finns inget bättre än praktisk erfarenhet och en bit av poolen utbildning för att göra ditt jobb korrekt.

Hur man testar alkalinitet pool. Köp en alkalisk testkit.
Hur man testar alkalinitet pool. Köp en alkalisk testkit.

Pool och spa operatörer följer denna metod vid prövning av poolen alkalinitet. Se om det fungerar för dig.

  1. Köp en alkalisk testkit. Du kan köpa en Taylor testkit eller Guardex pool testutrustning för att kontrollera alkaliniteten i din pool. Efter inköp, se till att läsa och förstå instruktionerna helt, liksom en korrekt hantering av reagens som kommer med provtagningsutrustning.
  2. Ta plast testaren från förpackningen och doppa den i poolen. Cirka arton (18) inches från ytan är den idealiska platsen för att få korrekta resultat. Bo tryggt i poolen parametrar om du inte vet hur man simmar.
  3. Använd plats märkt "FILL" som din fångst mätning. Se raden som lyder exakt ordet "FILL" tryckt på plast testare? Det är där du slutar när du fyller den med vatten. Det är den plats där.
  4. På samma "FILL" testare, lägg i klor indikatorn. Ur satsen, kommer du att ta första lösningen märkt "Nr 1" eller Ortho-Tolidin lösning. Tillsätt ca 5 droppar i vattnet prov på "FILL" testare. I det här fallet, kommer det att finnas två (2) "Fyll" testare som du behöver för att fylla med lösning No.1.
  5. Täta med lock. Titta inuti förpackningen av testutrustningen och fiska locken att täta vattnet och lösningen blandningen. När locken är säkra, skaka testaren långsamt låta för blandningen att virvla runt ordentligt fördela blandningen inuti testaren.
  6. Var uppmärksam på färgindikatorer. Efter att ha följt förfarandet i steg # 5, har du helt enkelt att jämföra de erhållna färgerna på "FILL" testare till klor-och pH indikatorer placerade till vänster och höger om plast testare. Vänta några minuter för att se de färger som du ser är inte på grund av eventuella kvarvarande partiklar. Efter några minuter, kontrollera indikatorerna igen. Du bör kunna noggrant bestämma resultatet av klor-och pH-nivå i din pool.
  7. Fyll annan testare med poolvatten. Efter bestämning av klor-och pH nivåer i din pool, kan du använda informationen för att komma fram till alkalinitet. Använd en separat testare och fyll den som vanligt med poolvattnet från ett djup i arton (18) inches. Återigen, använd "FILL" märke som din vattennivå indikator.
  8. Lägg en droppe av lösningen märkt Nej. 4. När en enda droppe har tillsatts lösningen virvla runt. Låt den vila sedan vidare till steg # 8.
  9. Följ upp med en droppe av lösningen märkt No.5B. Bara en enda droppe sedan snurra igen. Låt den vila sedan vidare till steg # 9.
  10. Lägg efterföljande droppar av lösningen märkt nr. 3. Tillsätt en droppe initialt och fortsätta att lägga fler droppar förrän du ser att lösningen vrida en färg av grönt. Stanna när du ser denna färg. Skriv ner hur många droppar lades fram nå denna färg och sedan multiplicera med 10. Till exempel är 6 droppar multiplicerat med 10 60. 60 är TA på din pool som ska matcha Klor och PH nivå föregående testare.

En läsning av 60 som en TA nivån är låg och kommer vara korrosivt för poolens utrustning och maskiner. Arbetet TA upp till 80 så vattnets klor, pH och TA nivåerna är balanserade.

Ta plast testaren från förpackningen och doppa den i poolen. Använd plats märkt "FILL" som din fångst mätning.
Ta plast testaren från förpackningen och doppa den i poolen. Använd plats märkt "FILL" som din fångst mätning.

Om du inte är väl bevandrade i att testa din pool för alkalisk, bör du inte utföra den här övningen. Detta beror på att de berörda kemikalierna är flyktiga och kan orsaka olyckor när de blandas felaktigt.