E2r

Hur man utför elektriskt underhåll på ditt hem

Dagens hushåll använder el för nästan allt

Dagens hushåll använder el för nästan allt. De flesta av de saker vi använder hemma körs på makt, såsom datorer, system underhållning, utrustning och liknande. Även el gör våra liv enklare, inte utför grundläggande elektriska underhåll i hemmet kan vara mycket farligt och farligt för en familj. Alla på ditt hem ska vara medvetna om de säkerhetsåtgärder och den elektriska underhåll som behövs för att följas hemma.

Hur man utför elektriskt underhåll på ditt hem. Ha en checklista med dina elektroniska apparater hemma.
Hur man utför elektriskt underhåll på ditt hem. Ha en checklista med dina elektroniska apparater hemma.

Ta väl hand om dina elektroniska system hemma, såsom bordslampor, belysningsarmaturer, sladdar och andra. Dessa och andra elektriska källa kan orsaka bränder, om inte väl underhållna. Det är alltid bäst att hänvisa till en behörig elektriker för stora reparationer, men någon person som är behörig i gör-det-själv-projekt kan göra grundläggande underhåll. Här är några saker du bör komma ihåg när du gör en elektrisk kontroll upp hemma.

  • Innan du börjar, bär gummistövlar eller skor med gummisulor för din säkerhet och skydd. Stå på isolatorer som en gummimatta. Bära något med fickor. Du kan lägga din fria hand, när du använder bara en, i din ficka, så att du undviker att röra vid något som har en elektrisk laddning och göra dig en levande krets.
  • Ha en checklista med dina elektroniska apparater hemma. Markera de ofta används och är ofta kopplade till vägguttaget eller slås på. Kontrollera sladdar dessa elektriska apparater om de är i gott skick. Om de sliten, lös eller har andra skador som du kan se, har dessa ersatts.
  • Fysiskt spåra anslutningen av din utrustning till vägguttaget. Se till att de elektriska sladdar och förlängningssladdar (om du använder dem) inte körs under din matta och över dörröppningar. Tänk tanken på att ha ytterligare försäljningsställen i områden där de flesta av dina prylar skulle behöva dem. Detta skulle minska eller tom eliminera användningen av förlängningssladdar. Naturligtvis måste du ha en professionell göra det här.
  • Så mycket som möjligt använda endast en behållare utlopp vid en given tidpunkt, speciellt om den elektroniska anordningen kräver hög spänning. Överbelastning eluttag kan vara mycket farligt. Kontrollera behållarens utlopp du har hemma och se till att du har alla av dem stod för. Du kan lista dem tillsammans med sin plats för din nästa underhållskontroll.
  • Om du är säker på att ett uttag fungerar korrekt kan du använda dessa i testa dina elektroniska apparater.
  • Strategiskt placera dina lampor långt från poster som är brandfarligt eller lätt brända, såsom gardiner. Dubbelkolla glödlampan som du använder för din lampa. Se till att den matchar den rekommenderade typen av lampa som den behöver.
  • Använd en spänningsprovare att testa spänningen i ditt uttag eller switch. Märk uttagen med motsvarande spänning kapacitet för att du ska kunna avgöra vilken sockel är som. Detta är särskilt tillämplig i hem där uttag finns i två spänningar-europeiska standarden 110 volt och de 220 volt som är standard på andra håll.
  • Be om någons hjälp att kontrollera elsystem utanför huset och på höga platser. Du skulle behöva den kompisen att hålla stegen för dig.
  • Testa krets kontroller av dina lådor brytare. Uppdatera eller skapa en lista om det behövs. Placera en lapp på brytaren rutan för att informera dina housemates att du arbetar med el, så att de inte skulle slå på den av misstag.
  • Kontrollera de stora kablar ur servicepanelen rutan men inte röra eller flytta det, eftersom även om din stänga av strömmen i hela huset, skulle dessa fortfarande vara ansluten till elnätet.

Det finns en massa saker du skulle behöva kontrollera och dubbelkolla att utföra elektriskt underhåll hemma. I händelse av skadade kablar, elektroniska ledningar och andra, och även om du bara misstänker att det är något fel, ring din elleverantör eller en elektriker för att se saker är fortfarande på tip top form när det kommer till din elektriska system.