E2r

Hur man väljer en grön centraldammsugare

Om du är i marknaden för en centraldammsugare för ditt hem

Om du är i marknaden för en centraldammsugare för ditt hem, gå grönt. Centrala vakuumsystem har installerats i ett område av ditt hem. Motorn och samlare enhet inbyggd i ett visst område i huset. En lätt hus sedan ansluten till enheten för att suga ut smuts, damm och skräp. Exempel på Green Central dammsugare är de som gjorts av Imperium, Vacu-Flo och Vacu-Maid.

Hur man väljer en grön centraldammsugare. Är den gjord av återvinningsbara eller återanvändbara material?
Hur man väljer en grön centraldammsugare. Är den gjord av återvinningsbara eller återanvändbara material?

Det finns flera frågor du måste ställa dig själv innan du väljer en grön centraldammsugare.

Är det hållbart? Du vill att din centraldammsugare att hålla så länge som möjligt. Det finns centrala vakuumsystem som har vad som kallas en brytare. Detta är att förlänga livslängden av vakuum motor. När vakuumet känner att borsten är i slutet av sin livslängd, slutar en speciell brytare motorn. Detta gör att du kan byta ut vakuum borstar innan det skadar motorn.

Sparar det energi? Några Centraldammsugare system har en stand-by strömbrytare. När en apparat är i stand-by ström, fortfarande förbrukar energi som faktiskt skulle kunna sparas. Leta efter ett system som har en On / Off knapp som helt stänger av enheten. Denna typ av centraldammsugare kan spara energikostnader. Det finns ingen energi läckage eftersom den inte använder vampyr effekt (eller standby). Också leta efter ett vakuum med en turbin drivenhet istället för en med en elektrisk drivenhet.

Är den gjord av återvinningsbara eller återanvändbara material? Välj ett centralt vakuumsystem med delar som är gröna byggt. Detta innebär att de processer liksom de material som används av tillverkaren är miljövänliga. Vakuumet bör vara av metall. De material som används för att förpacka den faktiska centraldammsugaren tillsammans med de delar bör göras av återvinningsbart material också. Det får inte finnas några styro-skum bitar i förpackningen. Gå med ett företag som kan återvinna din gamla centraldammsugare.

Om du är i marknaden för en centraldammsugare för ditt hem. Har kommit systemet med en väska?
Om du är i marknaden för en centraldammsugare för ditt hem. Har kommit systemet med en väska?

Har kommit systemet med en väska? Om centraldammsugaren använder en påse för att lagra smuts och damm, är det inte grönt. Gå till en påslösa system som hjälper till att spara träden samt minska dess inverkan på deponier. Du sparar också pengar när du inte behöver köpa ersättare väskor hela tiden. Filtret som används av vakuum måste vara tvättbar och permanent för att systemet skall anses miljövänliga.

Har det centrala vent vakuumsystemet utanför? En fördel med en grön centraldammsugare är att hålla kvaliteten på inomhusluften på en hög nivå. Det borde hålla ditt hem helt dammfri. Detta innebär att vakuumsystemet bör luftas mot utsidan. Alla allergener, damm och smuts riktas utanför hemmet helt gör insidan av huset rent.

Letar du efter en grön centraldammsugare är inte svårt

Letar du efter en grön centraldammsugare är inte svårt. Det finns ett antal företag som är medvetna om sin påverkan på miljön. Dessa är tillverkare som gör centrala vakuumsystem som är miljövänliga med återvinningsbara material och anställa grön tillverkningsprocesser att producera sin produkt. En grön centraldammsugare är vägen att gå om du vill minska din negativa inverkan på naturen och bygga en grönare hem.