E2r

Hur man väljer pelletskaminer

Pelletskaminer är bland de mest mångsidiga verktyg som man kunde ha i huset. Bortsett från att vara värmekällor, husägare installerar även pelletskaminer för dekorativa ändamål. Pelletskaminer kom på modet under den gröna revolutionen, där förnybara värme och energi har blivit föredragit att kol och fossila bränslen. Eftersom de använder förnybar biomassa som majs, solrosfrön och liknande, har dessa varit en livsstil, särskilt för människor som arbetar för miljön.

En pelletskamin interna mekanik matar ständigt pellets i den brinnande området, därför ger konstanta nivåer av värme. Med rätt mängd underhåll och skötsel, bör en pelletskamin vara tillräckligt bra för att vara kvar på egen hand. Du behöver bara vara försiktig med bildandet av kreosot, ett ämne som oftast blir kvar i skorstenar kvar, och är den största boven i dramat för skorstensbrand.

Om du är i marknaden för pelletskaminer, här är några saker du behöver tänka på.

Hur man väljer pelletskaminer. Top-fed kontra bottom-matade pelletskaminer.
Hur man väljer pelletskaminer. Top-fed kontra bottom-matade pelletskaminer.

Top-fed kontra bottom-matade pelletskaminer

Topp matade eldstäder har en tratt på topp, och dessa bränna pellets eftersom de går ner i rännan. På grund av denna konstruktion är det mycket lätt för egensinniga antändas pellets för att ta sig upp sopbehållaren och bränna omgivande möbler eller människor som kan vara i vägen. Fördelen är att när den används med en låg askhalt typ av pellet, fungerar den övre matad brännare mycket mer effektivt och producerar betydligt mer värme än andra typer.

Jämför detta med de nedre matade pelletskaminer som kan ta in bara om någon typ av pellet. Förbränningen sker i botten av kaminen själv, så någon avfallsmaterial lätt kan tas bort genom att ta ut asklådan under apparaten efter användning.

Storlek

Pelletskaminer är relativt lågt underhåll, det gäller drift. En användare har bara fylla tratten med träpellets eller någon annan kompatibel bränsle, och kaminens elektriskt styrda fläktar, transportband och matare ska föda lämplig mängd till den brinnande grytan. Dock bör du överväga hur mycket väsen du är villig att genomgå innan köp. Kaminer som har en stor tratt skulle kunna rymma tillräckligt pellets för ett par dagars användning innan den behöver fyllas igen. Den större tratten, desto mer praktiskt det kan vara.

Enkelt underhåll

Storlek. Enkelt underhåll.
Storlek. Enkelt underhåll.

Pelletskaminer har olika komponenter, inklusive fläktar, transportörer och uppvärmning själva apparaten. Innan du köper en spis, kolla hur lätt det skulle vara att rengöra pelletskamin, och hur ofta du ska göra underhåll, att säkerställa krångla drift.

Priset

Ditt mål med att köpa en pelletskamin är att spara pengar från andra uppvärmningskostnader. Men, om kostnaden är betydande, kan du vara bättre att hålla sig till andra, billigare alternativ. Canvas för bästa pris och titta på de olika erbjudanden i järnaffärer, hem butiker förbättring och även online säljare. Gå till en som ger dig mest valuta för pengarna.