E2r

Hur man väljer rätt färg för interiör värmerör

Värmerör finns i ditt hus för att förbättra luftcirkulation. Om du nyligen har köpt ett nytt hem, och överväger målar om hela huset för att ge det ett nytt utseende, måste du inkludera värmerör på din plan.

Värmerör finns på olika ställen i huset

Hur man väljer rätt färg för interiör värmerör. Värmerör finns på olika ställen i huset.
Hur man väljer rätt färg för interiör värmerör. Värmerör finns på olika ställen i huset.

Värmerör finns på olika ställen i huset, om du får en blå utskrift av huset, då kan du hitta kanalerna från planen. De flesta värmerör finns på vinden eller i källaren. När du har hittat värmerör, inspektera rören om det finns några hål som kommer att orsaka luften att läcka. Tänk på att läckage innebär förlust, så detta är en perfekt tid att inspektera alla kanalerna.

Bestäm om värmerör är tillgängliga

Bestäm om värmerör är tillgängliga. Moderna bostäder har tillgängliga kanaler, medan äldre hus kan ha kanaler som är svåra att komma åt. Om du tror att kanalerna inte är tillgängliga, måste du anlita en professionell entreprenör att göra ommålning och reparation.

Men om kanalerna är tillgängliga, så planera din målning projektet. Beräkna arean som behöver målas så att du vet hur mycket färg att köpa.

Därefter besöker järnaffär att kontrollera de tillgängliga materialen

Bestäm om värmerör är tillgängliga. Därefter besöker järnaffär att kontrollera de tillgängliga materialen.
Bestäm om värmerör är tillgängliga. Därefter besöker järnaffär att kontrollera de tillgängliga materialen.

Därefter besöker järnaffär att kontrollera de tillgängliga materialen. Du kommer att behöva be om färger som är gjorda för uppvärmning kanaler. Inspektera det material som används i dina värmerör så att du kan be säljaren ansvarig.

Det finns flera typer av färg för att måla Inredning Värme kanaler

Det finns flera typer av färg för att måla Inredning Värme kanaler, vissa skulle kräva en primer, medan andra märken kan du direkt måla på kanalerna. En primer eller ett tätningsmedel kommer att vara ett bra val om det finns potentiella hål i värmerör. Du kan välja mellan halvblank, matt färg, eller glans emalj färgtyper om du kommer att tillämpa en primer.

Om du inte vill måla en primer före själva färgen, kan du välja mellan gummi lacker, se till att det är gummi och inte latex eller metall primer, katalyserade emalj eller aluminium färg.

De flesta av dessa finns tillgängliga i lokala järnhandeln

De flesta av dessa finns tillgängliga i lokala järnhandeln. Fråga säljaren som ansvarar för en rekommendation om vad man ska använda. Du kommer att behöva överväga bekvämligheten vid tillämpningen av färg, kostnaden för färgen, och torktiden. Om du vill använda en primer, se till att färgen och primer är kompatibla. Köp en borste som du kan använda för värmerör. Du kan köpa en rulle pensel om några av områdena är inte lättillgänglig. Kontrollera om färgen innehåller några giftiga ingredienser som kommer att kräva dig att bära en ansiktsmask samtidigt som färgen. Välja att köpa ett märke som inte är giftig att göra det säkrare för dig.


Köp bara tillräckligt mängd för projektet

Köp bara tillräckligt mängd för projektet, eftersom du inte kommer att kunna använda färgen under de närmaste åren. Varje färgrester måste kasseras så snart hållbarheten ut. Du kan välja att köpa små mängder först för en enda plats. Prova och köpa mer om färgen passar ditt projekt.