E2r

Hur organisera sladdar och kablar

Teknik, och bekvämligheten med att använda den för att få jobbet gjort, eller för din underhållning och nöje, kommer med strängar ... bokstavligen! Vi hänvisar här naturligtvis de många ledningar och kablar som förbinder datorer, tv-apparater, telefoner, modem, servrar, etc, etc. Vare sig hemma eller på kontoret, gör denna massa av trådar för inte bara ett ful röra, men också ger dig huvudvärk att behöva sortera igenom alla kablar för att hitta de rätta om du behöver flytta dina prylar eller apparater till en annan plats. För att undvika detta trassliga röra följer du stegen nedan som visar hur du organisera alla dina sladdar och kablar till ett snyggt system som är lätt att använda. De är inte bara enkelt, men du också inte behöver spendera för mycket pengar att sätta systemet i stället.

Steg 1

Hur organisera sladdar och kablar. Komma igång.
Hur organisera sladdar och kablar. Komma igång.

Komma igång. Koppla bort alla kablar och sladdar från sina eluttag eller annan kraftkälla. Separera den fullständiga massan av trådar i enskilda, individuella kablar.

Steg 2

Köp ett kabel kanalisering. Plocka upp ett kit kabelhållare från någon hem förbättring, hårdvara eller elektrisk butik. Installera kabeln banan enligt instruktioner på satsen och utformningen av elektriska design i ditt hem. I ena änden av spåret kommer du att ha det primära strömkällan och i den andra änden, den mottagande anslutningen eller enheten. Lämna några öppna utrymme på båda ändarna av banan för att göra framtida justeringar vid behov (2-3 fot på varje sida borde räcka).

Steg 3

Märk trådarna. Få ett paket självhäftande etiketter och etikett båda ändar varje kabel du har identifierat och separeras i steg ett. Detaljer på etiketten kan nämna gadgeten eller anordning namn och destination varje ände av kabeln. Till exempel kan märkningen läsas som "TV-kabel är ansluten till TV" i ena änden och "TV-kabel, ansluten till huvud eluttag".

Steg 4

Steg 1. Köp ett kabel kanalisering.
Steg 1. Köp ett kabel kanalisering.

Kanalisera kablarna. Feed alla kablar och sladdar, en i taget, genom kabelkanalen, tills alla är placerade med tillräckligt utrymme och längd. Använd kardborrband eller band zip till gäng och knyta alla kablar för en viss enhet i en lätt identifierbar bunt. Du kan också göra buntar av olika klassificeringar enligt dina krav.

Steg 5

Återanslut. När alla kablar och sladdar har buntade och organiserats till din belåtenhet, anslut dem till olika ström-och apparat punkter, så de är redo att användas.


Vid utformningen ett nytt hem eller om du utför en fullständig renovering av din gamla hus, ta hänsyn till antalet prylar och apparater du kommer att använda, om dessa kommer att placeras och sedan följaktligen placera de elektriska och plug punkter. Detta kommer att bidra till att undvika alltför många kablar och sladdar flyter runt huset och skapa en rörig utseende. Så långt som möjligt är det bättre att dölja ledningar säkert innan montering i möbler och elektrisk eller annan utrustning.