E2r

Hur professionellt kant en gräsmatta

En engelsk trädgård som består av rabatter fyllda med nätta blommor

En engelsk trädgård som består av rabatter fyllda med nätta blommor, en frodig välskötta gräsmatta och en pittoresk paviljong är verkligen en inbjudande syn. Du skulle inte skämmas för att underhålla gästerna och bjuda in dem över för en eftermiddag av engelskt te i en sådan enkel men ändå elegant välskötta trädgård. Men du behöver inte vara en engelsk dame eller hertiginna att ha en sådan trädgård, utan allt du behöver en praktisk spade och några timmars underhåll för att bibehålla den perfekta matta av grönt. En egenskap som alla välpreparerade trädgårdar aktie är en väl kanter gräsmatta. De prydliga kanter och väldefinierade konturer som separata gångvägar, rabatter och sådana ge det polerad look. Så här professionellt till kant din gräsmatta.

Hur professionellt kant en gräsmatta. För områden som är för långt bort från en strömkälla.
Hur professionellt kant en gräsmatta. För områden som är för långt bort från en strömkälla.
  • Med en gas kantverk. Ungefär som en gräsklippare, gasen kantverk utrustad med ett blad som på ena sidan. För att använda den effektivt, promenera längs kanten på gräsmattan och placera bladet av gas kantverk mellan betongen och gräset. Gasen kantverk kommer rent och snabbt trimma bort alla herrelösa ogräs eller blommor. Gas kantskärare är elektriskt drivna, så se till att när du vandrar runt med gas kantverk, du håller sladden på säkert avstånd och rullade prydligt att undvika misstag skära den. För din egen säkerhet när du använder stora elverktyg och utrustning som gräsklippare och elektriska kantskärare, skyddsglasögon slitage, en ansiktsmask och handskar för att skydda dig från att flyga skräp. Håll ett par öronproppar praktiskt att blockera ut monstruösa ljudet från gräsklipparen.
  • För områden som är för långt bort från en strömkälla, kan du överväga att använda en vanlig trädgård skjuvning för att trimma kanterna på gräsmattan. Naturligtvis, när du använder sax, måste du vara extra uppmärksam för att hålla gräset ännu. Istället för sax, kan du också använda handen kantskärare. Men antingen eller, är dessa verktyg inte så vanligt som att använda dem gör tenderar trädgården en verkligen en mödosam uppgift.
  • Gräsmatta kantning material. Istället för att kontinuerligt trimma kanterna på gräsmattan, varför inte istället använda andra gräsmatta kantning material som SOD, stenar, rött tegel eller ens staket strejkvakter för att göra en liten barriär mellan promenad vägar och trädgårdar. Inte bara är dessa lättare att installera och underhålla, men också piffa upp trädgården ganska snyggt. Linje omkretsen av din trädgård med dessa material och uppskattar hur dessa effektivt och trevligt beskriva din grönområden.
  • Om du inte gillar rensa och skära kanterna på gräsmattan varje vecka, kan du gräva ett dike cirka fyra inches bred och sex inches djupt mellan trädgården och betong. Fyll diket med sand och linje denna dike med småsten och rock. Detta kommer att inhibera tillväxten av ogräs och gräs.
  • Tips för att upprätthålla en professionell gräsmatta. Behåll din trädgård ser fräsch och frodig med vattna rabatterna dagligen. Också göra det en gång i veckan uppgift att sålla bort envisa buskar från trädgården. Vid gräsklippning, klippa i raka linjer och i en riktning för att uppnå detta ren finish.