E2r

Hur syra - tvätta en pool

Väljer att syra-tvätta din pool är bra om din pool är färgade och har förlorat sin naturliga glitter och glans. Tänk på att när syra-tvätta din pool kommer att återställa dess ursprungliga utseende, även tar bort ett lager av gips från poolen väggar. Av denna anledning är det bäst att göra en sur tvätt ibland och endast om det behövs.

För att komma igång ger din pool en syratvätt

För att komma igång ger din pool en syratvätt först tömma allt vatten från poolen. Det är bäst att få en dränkbar pump och pumpa ut vattnet manuellt. Stänga av pumpen poolen systemet och andra poolen utrustning. Detta steg kommer att ta tid, så förbered därefter. Också vara säker på att tömma poolen när du är redo att göra sura tvätt.

Medan poolen vattnet rinner, ösa ut alla överflödiga blad, buggar och skräp. Också skrubba väggarna i poolen så att de är rena. Det är där det är fördelaktigt att ha någon hjälpa dig med städning din pool.

När poolen rengörs och töms

Hur syra - tvätta en pool. För att komma igång ger din pool en syratvätt.
Hur syra - tvätta en pool. För att komma igång ger din pool en syratvätt.

När poolen är rengjorda och töms, måste du klä dig i skyddskläder. Tänk på att du kommer att arbeta med syra, vilket kan bränna huden och skapar skadliga ångor. Några viktiga saker att bära omfattar tjock och skyddskläder som täcker armar och ben, skyddsglasögon, vattentäta stövlar och en mask. Någon hjälper du ska bära samma kläder.

För att ge din pool en syratvätt

För att ge din pool en sur tvätt, måste du använda saltsyra. Varje liter av syran kommer att rengöra cirka 5 till 10 meter av din pool. Du kan välja att använda saltsyra som är eller späda ut det med vatten. Om du väljer att späda ut syran, måste du blanda en liter av saltsyra till en liter vatten. Gör detta i en vattenkanna eller spray-pump flaska.

Oavsett om du väljer att använda full styrka eller utspädd saltsyra, nästa steg är desamma. Du kommer sakta hälla syran ner väggarna i din pool och sedan vänta cirka 30 sekunder för syra ska fungera. Du kan sedan skölja syran av med en vattenslang. Om du använder syra och vatten lösning kan du skrubba väggarna med en sur borste innan skölja dem med slangen.

Ett viktigt tips att komma ihåg är att när du börjar rengöra undersidan av din pool, måste du placera din dränkbar pump i den djupaste delen av din pool. Detta för att syra inte fylla i din pump. Att hjälpa till med detta, lämna lite vatten i pumpen så att om syra in, kommer det spädas och därefter pumpas ut ur poolen.

När poolen rengörs och töms. För att ge din pool en syratvätt.
När poolen rengörs och töms. För att ge din pool en syratvätt.

För att slutföra din sura tvätt, skölj din pool med vatten och bakpulver, som kommer att hjälpa neutralisera syran. Skölj din pool en sista gång och fyll den med rent vatten.