E2r

Hur ta hand om en tiger lilja blomma

Tiger Liljor är som stjärnorna och himlen, bara några uppskattar deras skönhet eftersom de växer någonstans med nästan ingen ansträngning. Men om man stannar och tittar på denna fräkniga blomma ett tag, kommer du att inse hur vacker denna vilda blomman är. Även anses av många som en vild blomma, är Tiger Lily fortfarande en blomma-i behov av varsam vård att växa mer vackert.

Det är därför som fler och fler människor lägger Tiger Liljor i deras trädgård. Bortsett från att vara lätt att ta hand om, dessa blommor är också billigt att man nästan kan få dem gratis. Om du redan har ett, här är några tips för att korrekt ta hand om din Tiger Lily:

  • Plantering. Tiger Lilies kan växa i nästan alla typer av jord. Men det mest idealiska för dessa blommor är ett mycket fuktig jord. Vid plantering, se till att du lämnar minst en fot avståndet mellan varje Tiger Lily. Detta avstånd är tillräckligt för varje blomma att få näring från marken. Detta är perfekt även när alla blommor börjar producera mer blommor. Notera också av säsongen när man planerar att plantera Tiger Lilies. Den mest idealiska är antingen hösten eller våren.
  • Vinter. Tiger Liljor genomgår viloläge under vintern. Det är därför du inte kan se blommorna växa och förvänta dig inte att. Till skillnad från andra blommor behöver Tiger Lilies ingen vinter skydd. De får inte vara synliga, men oroa dig inte, eftersom de vackra liljor växer igen efter vintern. De har sin egen cykel och de kommer alltid komma tillbaka varje år för att visa upp sin skönhet.
  • Gödningsmedel. Tiger Lily är en vild blomma och det kan växa på egen hand utan att använda några kemiska eller organiska gödningsmedel. Så det finns ingen anledning att använda gödsel när de växer dessa liljor, men det är bättre att använda organiska gödselmedel.
  • Bekämpningsmedel. Det är ovanligt för Tiger Lilies vara infekterad. Men när blomman börjar få insekter problem kan du spraya alltid några bekämpningsmedel eller insektsmedel på blommorna och hela anläggningen.
  • Solsken. De flesta liljor älskar solen och de blir vackrare under solen. Tiger Liljor älskar sol också. De älskar det för mycket att de blir ännu vackrare när det lämnas under solen i minst sex timmar varje dag. Du kommer att märka Tiger Lily blommor växer höga och öppna upp för en stor skärm. Solskenet håller blomma ljusa färger också.
  • Vattning. Vatten jorden runt Tiger Lily minst en gång varje vecka. Kontrollera anläggningen om dess jord är redan torr och om det är, bör du vattna den omedelbart. Regeln om tummen här är att hålla jorden fuktig eftersom detta är den perfekta typen av jord för Tiger Lilies.
  • Försiktighetsåtgärder. I vissa asiatiska länder och Columbia är Tiger Lilys glödlampa, löv och stjälkar används i måltidskunskap. Men blommans pollen är giftig, särskilt för katter.
Hur ta hand om en tiger lilja blomma. Försiktighetsåtgärder.
Hur ta hand om en tiger lilja blomma. Försiktighetsåtgärder.

Du kan prova att inte ta hand om en Tiger Lily blomma och du kommer att se, kommer det fortfarande att vara vacker. Men ta hand om denna vilda blomman är mycket bättre om du vill se den i sin vackrare och friskare form.